Ds. Arie van der Veer

God

05 november 2019 door Lukas ten Napel

Waarom zegt God dat Hij onze Bruidegom is? Ds. Arie van der Veer legt het uit

“Vlinders in de buik. Misschien is het voor jou al lang geleden. Maar als je veel van iemand houdt en je denkt aan hem of haar, dan kun je best weer eens vlinders in de buik krijgen.” Zo start ds. Arie van der Veer deze korte overdenking.

“In Hooglied 2:5 zegt de man: “Ik ben ziek van liefde”. God als een verliefde jongeling. In de Bijbel kom je vaak tegen dat God zegt “Ik ben je Bruidegom”. En Israël is Zijn bruid. Dat paar heeft van alles met elkaar beleefd. Goede en slechte tijden. In slechte tijden ging zij ervandoor. Maar vanaf de kant van deze Bruidegom is het nooit misgegaan. God is een Bruidegom die door dik en dun van zijn bruid blijft houden. Ook van jou."

Reacties

J
Christus is de Bruidegom. Israël de Bruid. De gemeente van Jezus Christus is Zijn lichaam. Israël wacht nog op gemeenschap. De gemernte is al.in gemeenschap. Alleen al daarom kan de gemeente de Bruid niet zijn. En niks vervangingstheologie. Ieder in zijn volgorde.
A
God was getrouwd met Israël onder het OV, echter de beide huizen pleegden overspel en werden gescheiden van hun God. Maar God zou weer opnieuw trouwen met Israel, bevestigd door de schrijver van de Hebreeën brief: Ik zal een nieuw verbond tot stand brengen met de beide huizen van Israël. En dat nieuwe verbond werd gesloten toen het oude verbond (dat vlgs 8:13 niet ver van verwijdering was) 70 NC werd verwijderd met de verwoesting van Jeruzalem en de tempel en het nieuwe verbond definitief van kracht werd. God is nu de man v h nieuwe Israel Gods

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?