Kees van der Staaij

Nieuws

05 november 2019 door Reformatorisch Dagblad

Kees van der Staaij compleet verrast door Hongaarse onderscheiding

De leider van de SGP, Kees van der Staaij, ontving maandag een onderscheiding uit handen van de Hongaarse ambassadeur in Nederland. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Van der Staaij kreeg het Ridderkruis van de Hongaarse Orde van Verdienste voor zijn inzet om “Europese gezinnen te beschermen”, “de strijd tegen hedendaagse christenvervolging” en voor het feit dat hij opkomt voor Hongarije. Van der Staaij: “Het was een complete verrassing en een eer om die onderscheiding te mogen ontvangen.”  

Dat Van der Staaij deze prijs krijgt, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de aanwezigheid van de SGP-leider tijdens een pro-family-bijeenkomst in Boedapest, de houding van de SGP tegenover geloofsvervolging en het stemgedrag van de partij in het Europees Parlement als het over Hongarije gaat. Er is volgens de ambassade sprake van een van de hoogste onderscheidingen.

Reacties

H
Gelukkig toch nog politici die niet met de meute meelopen.

Kees V/d Staaij van harte gefeliciteerd.
C
Van harte gefeliciteerd Kees van der Staaij!

Van der Staaij durft nog openlijk uit te komen voor bescherming van al het leven, dus ongeboren en op hoge ouderdom. We mogen dankbaar zijn dat wij nog iemand in de Tweede Kamer hebben die standvastig is in zijn principes en dat van zijn partij, de SGP.
H
Bovenstaande opmerking is per abuis onder het verkeerde artikel geplaatst. Excuus
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?