Blaine Adamson

Nieuws

05 november 2019 door Geerten van Breugel

Christelijk bedrijf niet meer aangeklaagd na weigering maken T-shirts voor gay pride, zaak gevoerd op verkeerde gronden

De Hoge Raad in Kentucky heeft de rechtszaak tegen een christelijk bedrijf dat weigerde om T-shirts te maken voor een gay-evenement niet-ontvankelijk verklaard. Dat meldt de Christian Post.

In 2012 vroeg de Gay and Lesbian Services Organization de christelijke Blaine Adamson om T-shirts te maken voor een gay pride in Lexington. Adamson weigerde vanwege religieuze redenen ten opzichte van homoseksualiteit en was bang dat de shirts het evenement zouden onderschrijven. Zeven jaar na het feit beslist de rechter dat de zaak tegen het bedrijf van Adamson, Hands on Originals, niet voortgezet wordt. Niet omdat de rechter het met de christelijke bedrijfseigenaar eens is, maar omdat de zaak niet op de juiste gronden is aangespannen.

Het hof oordeelde dat de lokale anti-discriminatiebepaling alleen geldt voor een individueel geval van discriminatie, terwijl de Gay and Lesbian Services Organization de zaak als groep aanhangig maakte. Daarom had de zaak geen "wettelijke status", zo velde de Hoge Raad haar vonnis. De Alliance Defending Freedom vertegenwoordigde Hands on Originals en zeggen in een statement dat de uitspraak duidelijk maakt "dat de zaak nooit aangespannen had mogen worden". "Overheidsofficials hebben de zaak meer dan zeven jaar gebruikt om het leven van Blaine (Adamson, red.) overhoop te gooien, ondanks dat we ze vertelden dat de rechtszaak niet overeenstemde met de vereisten van de wet in de stad."

Beeld: Alliance Defending Freedom

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?