kruis

Dagelijks leven

05 november 2019 door Patrick Simons

Doctor Van Hulst: "Dat Jezus gestorven is voor onze zonden is fakenews"

De kruisdood van Jezus kan volgens doctor Fulco van Hulst heel anders worden uitgelegd. De predikant onderzocht in zijn proefschrift tal van invloedrijke theologen en kwam vervolgens tot een opvallende conclusies, zo vertelt hij op NPO Radio 1.

"Jezus zou zijn gestorven voor onze zonden. Eigenlijk is dat gewoon fake news", stelt Van Hulst in gesprek met Jort Kelder. Hij zegt dat er sprake is van geschiedsvervalsing door het verdraaien van verhalen en het verkeerd interpreteren van teksten. "Jezus was een radicale, vreedzame activist, die opkwam voor de zwakken in de samenleving. Maar hij leefde in de verkeerde tijd en meost dat met de dood bekopen."

Hij vertelt in de studio dat Jezus simpelweg dood moest omdat hij inging tegen de heersende gedachten van die tijd en de autoriteiten tegen zich in het harnas joeg. En toen moest Jezus gewoon dood. Klaar."

Beluister het hele gesprek

Reacties

r
Houdt men dan nooit op met het Evangelie door schijnwijsheid te ontkrachten? Door het gedraai van Van Hulst wordt alle troost ervan weggenomen.
T
Jezus is Heer. Wie dat doordenkt zal of afhaken, of zal belijden dat Jezus Heer is voor iedereen die het wil aanvaarden, dat Jezus de persoonlijke verlosser is.

De opvatting van F.v.H. lijkt bijna parallel te lopen met wat de islam beweert over Jezus. Die vrijzinnige argumenten zijn zou oud. Voor een antwoord lees de brief 1 Johannes 1.

Yeshua Hamashiach - Jesus Is Lord

https://www.youtube.com/watch?v=z-j_1e13qlE&list=RDz-j_1e13qlE&start_radio=1
F
Zo verschrikkelijk sneu dit....
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?