Dagelijks leven

07 november 2019 door Patrick Simons

Hester reist een jaar de wereld rond en leest haar reis de hele Bijbel

Steeds meer jonge (en ook minder jonge) mensen kiezen ervoor om er een jaar tussenuit te gaan om de wereld te ontdekken en mooie reizen te maken. Dat is daardoor niet eens zo bijzonder meer. De 24-jarige Hester heeft tijdens het jaar dat ze de wereld rond reist echter een bijzondere doelstelling: ze wil in dat jaar de hele Bijbel uitlezen.

Hester doet haar verhaal tegenover Move.community. Samen met haar man besloot ze om een reis over de wereld te maken in een jaar tijd. Ze maakte daarbij echter een bijzonder plan, zo vertelt ze. "Ik wilde dit thuis eigenlijk ook altijd al doen, maar nam er gewoon nooit de tijd voor. Toen mijn man en ik een plan aan het maken waren voor een grote reis, dacht ik: dit is mijn kans. Hier op reis is het heerlijk rustig en we kamperen veel in de natuur. Die rust zorgt ervoor dat je meer aandacht hebt hiervoor."

"Ik vind het heel bijzonder dat door nu de hele Bijbel te lezen, ik het hele verhaal van de Bijbel beter begrijp", vrertelt Hester. "Ik zie nu dat ieder boek naar het Nieuwe Testament verwijst, naar de komst van Jezus. Ook begrijp ik Gods plan met de mens veel beter. We reizen door heel veel verschillende landen, ook landen waar niet veel christenen zijn. Als mensen er dan achter komen dat wij iedere dag uit de Bijbel lezen, vinden ze dat best wel interessant. Daar willen ze dan meer over weten en soms ontstaat er wel een mooi gesprek over."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?