Bible League in Burundi

Levensverhaal

05 november 2019 door Bible League

De familie van Bosco werd vermoord: "Vanaf die dag zat ik vol bitterheid, woede en haat"

“Het was vroeg in de ochtend toen we ze aan zagen komen. Meteen wisten we dat het fout was. Ze omsingelden ons huis en gooiden stenen door de voordeur. In doodsangst stormde ik samen met twee neven de achterdeur uit. Daar stond iemand met pijl en boog ons op te wachten. Gelukkig miste hij. We renden naar de bossen achter ons huis. Daar hebben we ons urenlang verstopt.”

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

Het is het aangrijpende verhaal van Bosco, directeur van Bible League in Burundi. Als kind overleefde hij ternauwernood de afschuwelijke moordpartijen in zijn land in de jaren negentig. In de bossen vindt hij zijn zus. Samen met haar gaat hij terug. Wat ze daar zien is onbeschrijfelijk. Overal liggen lijken, toegetakeld met kapmessen. Ze zien ook hun moeder liggen. “Mijn zus zei dat we ons moesten verstoppen omdat de moordenaars terug zouden komen. We hebben ons toen vijf dagen schuil gehouden in het bos. Later ontdekten we dat niet alleen onze moeder, maar ook onze vader en meer dan twintig andere familieleden vermoord waren. Vanaf die dag zat ik vol bitterheid, woede en haat. Ik had nog maar één doel: wraak nemen.”

“Op de middelbare school ging ik om met een christelijk meisje. Ze kon aan me zien dat ik worstelde met mijn herinneringen. Ze kwam bij me zitten en vertelde over de liefde van God. Vaak nodigde ze me uit voor de kerk. Maar ik had totaal geen interesse, totdat er een buitenlandse spreker kwam. Op een of andere manier werd ik daardoor aangetrokken. De voorganger sprak over Johannes 15 en dat je zonder Jezus niet kunt leven. Zijn woorden raakten me. Aan het eind van de dienst heeft hij voor me gebeden. Vanaf dat moment voelde ik iets veranderen. Ik sloot me aan bij de Bijbelstudies en leerde de liefde van God kennen. Ik ontdekte Gods vergeving en kreeg weer hoop.”

Inmiddels geeft Bosco nu zelf Project Philip Bijbelstudies. ‘’God heeft mijn hart genezen. Dat is een wonderbaarlijke verandering, die alleen Hij kan bewerkstelligen. We zien dat de gevolgen van de genocide overwonnen worden. Haat, bitterheid en hopeloosheid veranderen in vergeving, liefde en hoop. Jezus is het Die mensenlevens verandert. Het Woord van God is de enige bron van hoop. Dat motiveert me om mensen te bereiken met Project Philip. Iedereen moet het Woord van God horen!’’

Voorzie jij Bosco van Bijbels, zodat hij die kan geven aan iedereen die ernaar verlangt om het Woord van God te horen?

Klik hier om het werk van Bible League te ondersteunen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?