Wim verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 november 2019 door Patrick Simons

Gods oordeel over Europa vanwege het vergieten van onschuldig bloed

Hij groeide op met de visie dat Gods profetieën vandaag de dag nog steeds letterlijk moeten worden genomen. Daar hoort een liefde voor het volk Israël bij, zo vertelt Wim Verwoerd tegenover CIP.nl. Hij schreef het boek 'Het bloed schreeuwt uit de aarde', waarin hij de trieste en hartverscheurende geschiedenis van eeuwenlange Jodenvervolging in Europa beschrijft. Vandaag deel 3: over het vergieten van onschuldig bloed en het daaropvolgende oordeel van God.

"We moeten weten wat 'Gods antwoord' is op het vergieten van al het onschuldige bloed"

Verwoerd vindt dat we als christenen "verplicht zijn een eerlijke kerkgeschiedenis door te geven". "We moeten ons bewust worden dat we ver zijn afgeweken van Gods bedoeling met ons als gelovigen uit de heidenen. Vooral moeten we de lijn gaan zien die er loopt van het kerkelijke antisemitisme naar de gruwelijkste moordpartij in de geschiedenis: de Shoa (holocaust red.). Het is heel belangrijk dat we gaan ontdekken welke kwalijke gevolgen verschillende christelijke visies de eeuwen door hebben gehad als het gaat over het vervolgen van het Joodse volk."

De schrijver noemt als voorbeeld de bekende tekst 'Zijn bloed kome over ons en onze kinderen'. "Deze is eeuwenlang geïnterpreteerd als zijnde de oorzaak van alles wat de Joden is overkomen. In het boek ga ik hier ook op in. Is er sprake van schuldig bloed of onschuldig bloed dat door de christenen is vergoten? Mijn overtuiging is dat we zonder deze kennis het boek Openbaring, dat spreekt over Gods oordeel over de afvallige kerk en de schuldige volken, niet begrijpen. Althans, we hebben in ieder geval de ernst van de situatie voor ons hier in Europa niet door. We moeten weten wat 'Gods antwoord' is op het vergieten van al het onschuldig bloed, zoals ik dat in het laatste hoofdstuk vanuit het Woord van God heb geprobeerd te verwoorden."

"Gods vergelding gaat niet alleen Nederland maar heel Europa zeker treffen."

Verwoerd stelt in zijn boek aan te tonen dat er door de eeuwen heen veel onschuldig Joods bloed is vergoten. "Daarnaast heb ik Gods Woord laten spreken over hoe ernstig God dit vergieten van onschuldig bloed opneemt. En wat de gevolgen zijn van dit alles? God is met eerbied gezegd niet vergeetachtig als het gaat over onschuldig bloed wat vergoten is, ook niet als dit indirect gebeurt. Ik las juist gisteren een opmerkelijke uitspraak van de bekende theoloog Dr. K.H. Miskotte. Als de Nederlandse regering in de jaren dertig besluit de grenzen te sluiten voor Joodse vluchtelingen uit Duitsland vraagt hij zich af: “Wil God ons dit ooit vergeven?” Gods vergelding gaat niet alleen Nederland maar heel Europa zeker treffen. De voortekenen daarvan zijn al volop aanwezig."

"In het boek Zacharia wordt gezegd dat God zeer toornig is op de Babyloniërs en andere zorgeloze heidenvolken", vervolgt Verwoerd. "Waarom? Omdat zij hebben geholpen het erger te maken. Hoeveel meer zal God op de christelijke volken toornig zijn? Babel was nog geroepen als Gods knecht om de volken en ook het Joodse volk te kastijden, maar niemand zal toch denken dat wij, als christenen, daar ook maar voor één procent toe geroepen zijn. Wij krijgen dan ook zeker nog meer te maken met Gods afrekening."

Dat is volgens Wim heel duidelijk te zien in Openbaring 17: 1-6. "Daar wordt aan Johannes, en ook aan ons, het oordeel over de grote hoer getoond. Deze hoer, die staat voor de afvallige kerk vanwege haar geestelijke overspel, is dronken van het bloed van de heiligen en van het bloed van de getuigen van Jezus. Alle plagen die komen en de schalen van toorn van Openbaring die uitgegoten gaan worden, hebben alles te maken met wat de kerk en de christenvolken de Joden hebben aangedaan."


Jodendom
- Joodse familie van dominee David Zadok vond zijn bekering vreselijk: "Ze hadden nog liever dat ik verslaafd raakte aan drugs"
- Lody van de Kamp vindt verhouding met islam minder ingewikkeld: "Jezus staat tussen het jodendom en het christendom in"
- Wim Verwoerd: "We moeten ons bekeren van het afzetten tegen de sabbat, de Bijbelse feesten en het herstel van Israël"
- Michaël viert als christen het Loofhuttenfeest: "Steeds meer christenen willen terug naar de Joodse en Bijbelse wortels"
- Wim Verwoerd ziet verband tussen christendom en Jodenvervolging: "Sommige naziwetten waren één op één gelijk aan kerkelijke wetten"
Meer over Jodendom »

Wim Verwoerd
- Dit is volgens Wim Verwoerd de grote misvatting over de Grote Verdrukking
- 70e jaarweek wordt vaak overgeplaatst naar de eindtijd: misplaatst?
- Video: Wim Verwoerd ontmaskert veelverspreide leugens over Israël
- Waarom kerk-zijn zonder Israël niet mogelijk is
- Deze moeilijke vragen gaat Wim 75 jaar na de bevrijding niet uit de weg
Meer over Wim Verwoerd »

Klik hier voor meer informatie over het boek

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
En Europa heeft ook het bloed vergoten van oorspronklijke bewoners van Indonesië, India, Amerika en Latijns Amerika, kortom het koloniaal verleden.
N
Eric,En daar is geen twijfel bij of het onschuldig bloed is
De toorn van God over de wereld volgens Openb.(2,9,16), zal zeker het geseculariseerde westen treffen. Zij bekeerden zich niet, staat 5 x in Openb., van hun moorden, toverijen, hoererij, dieverij, Godslastering en aanbidding van gouden, zilveren, houten en stenen afgoden. Ondanks hun pijnen, ziekten en hun doden.

Duidelijk zal moeten zijn dat het Godsgerichten zijn, omdat zij moeten weten dat God om bekering vraagt. Welke consequenties zal dat hebben voor de christenen, genade? Gods toorn (Op.) wordt niet gerelateerd aan Israël.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (7)