huwelijk

Dagelijks leven

05 november 2019 door EO BEAM

Lisa (21) besloot na haar bekering om niet meer samen te wonen

Lisa (21) woonde samen met haar vriend, totdat ze tot geloof kwam. Na een tijdje apart gewoond te hebben is ze op haar 19e getrouwd met haar man. In gesprek met EO BEAM deelt ze haar beweegredenen.

Haar man ontmoette ze twee jaar geleden via Tinder. "Hij was niet-christelijk, net als ik", zegt Lisa. Dat zorgde thuis voor spanningen, waarna ze besloot om als 18-jarige op zichzelf te wonen. Langzaamaan trok haar vriend bij Lisa in. "Het begon met een paar kleren, toen een tandenborstel en uiteindelijk woonde hij helemaal bij me. (...) We hadden ook seks zonder getrouwd te zijn, hier zagen we ook weinig kwaad in."

Het stel kwam na tot bekering en dit riep allerlei vragen op. Die vragen gingen ook over samenwonen en wel of geen seks voor het huwelijk. Lisa: "We geloven dat seks voor het huwelijk niet is zoals God het bedoeld heeft. We wilden niet in zonde leven, dus vanaf dat moment hebben we geen seks meer gehad tot ons huwelijk. Om deze reden spraken we ook alleen af op momenten en plekken dat er anderen bij waren en bijvoorbeeld niet ’s avonds laat bij mij thuis. Dan komen de verleidingen en we wilden geen misstap maken."

Het huwelijksaanzoek volgde in augustus 2017. Lisa en haar vriend wilden zo snel mogelijk trouwen. Ze wilden het liefst op 6 december Dit gebed werd verhoord. De huwelijksambtsenaar liet weten dat er op die datum nog een plekje vrij was. Ze hebben spijt van het feit dat ze hebben samengewoond. "Door te trouwen legt God een zegen op je relatie, en wij hebben de meest intieme dingen al met elkaar gedeeld voordat we deze zegen hadden ontvangen."

Bekijk onderstaande boodschap van Willem Ouweneel over ongehuwd samenwonen en bekijk hier de CIP-videoserie met Oscar Lohuis over seks voor het huwelijk:

Lees het volledige verhaal op de site van EO BEAM

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?