moskeeganger

Nieuws

04 november 2019 door Patrick Simons

Bisschop ziet elementen uit christelijk geloof bij islam: "Moslims houden ons spiegel voor"

Wanneer het aankomt op gebedsvroomheid kunnen katholieken wel wat van moslims leren. Dat is althans de mening van bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch, zo vertelt hij in gesprek met De Gelderlander: "Dat kan heel heilzaam zijn."

"Moslims bidden vijf keer per dag, geven aalmoezen aan mensen die arm zijn gaan op bevaaten en vasten", zegt de bisschop in het dagblad. "Dat zijn allemaal elementen die ook in het christelijk geloof zijn terug te vinden. Klassiek hadden katholieken een ochtendgebed, een gebed voor het slapengaan en drie gebeden bij de maaltijden. Dat zijn er ook vijf."

Volgens De Kort zou het prima zijn om die gebruiken weer in te voeren als ze zijn verdwenen. "Er zit in onze cultuur iets van hectiek, van drukte. Dan kunnen juist die momenten van bezinning heel heilzaam zijn. Moslims houden ons die spiegel voor."

Lees meer in De Gelderlander.

Reacties

Deze man spreekt over 2 zaken die niets met elkaar te maken hebben. Waar spreken we over? Over religie of over relatie?

Over dingen doen of dingen beleven? Gebed is geen ritueel dat je dichter bij God brengt. Een gebed ontstaat uit hartverlangen naar een levende God en niet verplicht meerdere keren per dag, maar gebed mag iets zijn dat opkomt achter het fornuis of tijdens het auto rijden of waar dan ook, uit liefde voor Hem en op de momenten dat ik Hem dat wil vertellen.
J
Bisschop de Korte heeft het overduidelijk over religie. Dat heeft dus nul komma nada met relatie van doen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?