Ds. H. Peet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 november 2019 door Ds. H. Peet

Kerkganger vindt dat zijn familie en vrienden de hel niet verdienen: 'Ik word echt een beetje boos op God'

'Stel dat het me uiteindelijk wel lukt om op Jezus te vertrouwen en ik wel in de hemel kom, dan ben ik daar zonder mijn vrienden en zonder heel veel familieleden, want die zijn atheïst! Met deze wetenschap word ik (ik schaam me alweer) echt een beetje boos op God', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. 'Mijn vrienden en familie zijn toch goede mensen die een eeuwige straf niet verdienen?' Ds. H. Peet (foto) geeft antwoord.

"Misschien is het goed om eerst je te wijzen op de ernst van het ongeloof", antwoordt Peet. "Het is nogal wat als je doet alsof God helemaal niet bestaat, alsof Hij lucht is. Hij is nota bene de Schepper van hemel en aarde. Hij is het Die ons het bestaan heeft gegund. Die God totaal te negeren en je niks van Hem aan te trekken, is nogal wat. Als deze God ook nog eens Zijn eigen Kind geeft om ons te redden en je gaat daaraan totaal voorbij, trap je God op een vreselijke manier op Zijn hart. Als je het een heel leven vol houdt om ‘nee’ te zeggen tegen God, is het dan onbillijk dat God ook een keer ‘nee’ zegt tegen hen?

Je kunt soms voor mensen het ergste vrezen, maar gelukkig komt ons het oordeel niet toe. Het ultieme oordeel ligt in de handen van een rechtvaardig en barmhartig God Die alle dingen op het aller volmaaktst bekend zijn. Het is het beste om het oordeel ook in die handen te laten. Voor al die mensen waarover jij je op dit moment zorgen maakt, is het nog genadetijd. Je mag door je daden en misschien ook wel door woorden aan ze voorleven dat een leven met God het mooiste leven is dat er bestaat. Zo zul je overtuigender zijn dan met de sterkste rationele argumenten."

Volgens de christelijke gereformeerde predikant uit Sliedrecht is het niet wijs om te diep na te denken over het laatste oordeel en de uitkomst daarvan. "Het zijn dingen die ons te groot zijn. Laat ze in de handen van God. Het zijn die handen waaruit de Heere Jezus Christus kwam. Zou alles bij Hem niet in goede handen zijn?"

Lees ook: Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn en zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

Een ijzersterk en wijs antwoord van ds. Peet! Mensen beseffen vaak te weinig de ernst van de zonde door te denken dat we ‘goede’ mensen zijn die de eeuwig straf niet verdienen. Daarom: wat een verantwoordelijkheid en roeping voor ons als christenen om in navolging van Jezus te laten zien wie God is en wat Zijn bedoeling is met de mens: “Dit nu is het eeuwige leven dat zij God kennen en Jezus die Hij gezonden heeft” (Joh. 17:3).
J
Probleem is dat goede mensen niet bestaan. Wie er uiteindelijk verloren zullen gaan, gaan wij niet over.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events