Homs Syria

Nieuws

04 november 2019 door Geerten van Breugel

Erdogan dreigt tienduizenden christenen te verdrijven: christelijke advocaat uit Syrië slaakt noodkreet

Turkse troepen die aankoersen op een Syrische christelijke stad, zouden kunnen beginnen aan een etnische zuivering. Dat bericht CBN News op basis van contacten met mensen in de regio. Aanklager en advocate Lauren Homer van Law en Liberty International heeft zich de afgelopen jaren veel bezig gehouden met christenen en andere religieuze minderheden in Noordoost-Syrië. Zij waarschuwt: "100.000 christenen in Noordoost-Syrië zien op dit moment vernietiging of verbanning tegemoet als gevolg van aanvallen van de Turkse president Erdogan.

De advocate vreeest op dit moment voor de levens van mensen in de stad Tel Tamer. In deze stad wonen veel christenen. "De stad is omringd met Turkse strijdkrachten met zware wapens. Turkije bombardeert nabijgelegen dorpen, maakt de inwoners bang en bombardeert mogelijk binnenkort Tel Tamer ook." Het is volgens Homer moeilijk om nu naar Irak te vluchten, terwijl er tienduizenden in kampen zitten, verstoken van humanitaire hulp door de aanvallen.

Homer roept christenen op te bidden voor hun broeders en zusters in het Midden-Oosten. "Bid en vast voor Syrië, voor Amerikaanse leiders en alle andere landen die tegen de Turkse agressie zijn. Voor een einde aan het geweld, voor terugtrekking van Turkse troepen en bovenal voor veiligheid, troost en bescherming van Syrische, Assyrische en Syrisch-orthodoxe christenen en hun buren. Veel van hen slapen op straat omdat er geen onderdak is."

Reacties

T
Het is lastig te onderhandelen met een door de islam gedreven en geslepen politicus als Erdogan. De koran: Soera 5 of ‘De tafel’

Doden, executeren, vernederen en christenen kruisigen – 5:33 (http://westerse-beschaving.org/).

De behandeling van ongelovigen is niet beter. Strijdt op weg naar de wereldheerschappij. Dat is de opdracht van het politiek religieuze systeem dat moslims zelfs tot genocide brengt.
H
Heel erg en beangstigend!

Toch staat er 365 keer in de Bijbel dat we geen angst hoeven hebben, voor elke dag een keer!

Laten we ons daar aan vasthouden en bidden en vasten!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?