Nieuws

04 november 2019 door Geerten van Breugel

Activist na bidden buiten abortuskliniek toch niet aangeklaagd: "Ik moet degenen zonder stem verdedigen"

De Brit Christian Hacking werd op 8 augustus gearresteerd door de politie omdat hij buiten een abortuskliniek in Londen bad. Op 5 november zou zijn zaak voorkomen, maar volgens de aanklager 'was er niet genoeg bewijs om een goede grond voor veroordeling aan te dragen'. Volgens het Christian Legal Centre, die Hacking ondersteunde, zou zijn zaak vragen hebben opgeroepen over de mate van intimidatie bij het bidden voor een kliniek. Ook zou het de vrijheid van expressie, religie en gedachten mogelijk doorbreken, schrijft Christian Today.

Hacking werd gearresteerd buiten de Marie Stopes-abortuskliniek in Ealing, op grond van de Public Spaces Protection Order, een bepaling over de handelingen die verricht mogen worden op bepaalde grond, in dit geval over het bidden bij de kliniek. Deze wet is pas sinds april 2018 van kracht en zorgt ervoor dat het onmogelijk is voor pro-life activisten vrouwen aan te spreken die de kliniek bezoeken.

In het politieverslag van de arrestatie staat dat Hacking met een andere activist 'stil op het gras' tegenover de abortuskliniek zat. Dit terwijl er een speciale plek is waar pro-life activisten kunnen demonstreren. Toen Hacking, die in een rolstoel zit, door de politie gewaarschuwd werd, antwoordde hij dat hij door zou gaan met bidden. Toen werd hij door vier politieagenten gearresteerd. De Londenaar heeft geen spijt van zijn actie: "Om als een crimineel behandeld te worden en acht uur opgesloten te worden, is lachwekkend. Mijn christelijke geloof roept mij op om degenen die geen stem hebben te verdedigen. Op wat voor manier kan ik dit beter bereiken dan door te bidden?"


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?