Hans Borghuis

Dagelijks leven

07 november 2019 door Hans Borghuis

Wat iedereen zou moeten weten over prostitutie in Nederland

Naar schatting zijn in Nederland zo'n 20.000 tot 30.000 mensen - voornamelijk vrouwen - fulltime werkzaam in de prostitutie. Bijna allemaal hebben ze te maken met geweld en intimidatie?!

In Nederland zijn er ongeveer 1.300 werkplekken voor raamprostitutie! Raamprostitutie is de meest zichtbare vorm van prostitutie maar daarnaast zijn er ook de bordelen, de seksclubs, escort en - in toenemende mate - de online prostitutie.

Het aantal slachtoffers dat in beeld is, is slechts een klein deel van alle slachtoffers van mensenhandel die in Nederland voorkomen. Uit schatting van het onderzoek van de Nationaal Rapporteur blijkt dat het jaarlijks gaat om tussen de 5.000 en 7.500 slachtoffers van mensenhandel. In Nederland!

Uit onderzoek blijkt dat verreweg de meeste vrouwen die in Nederland in de prostitutie werken het slachtoffer zijn van geweld, intimidatie en pesterijen. Naast geweld en dwang (in de meeste gevallen is het geen vrije keuze om in de prostitutie te werken) hebben deze vrouwen ook te maken met grote gezondheidsrisico’s. Rug- en gewrichtsproblemen, vaginaal letsel, pijnklachten, latexallergie, rsi-klachten, en mondaandoeningen zijn een paar voorbeelden hiervan.

Maar, wat is jouw mening over prostitutie? Wat vind jij van mensenhandel? Ben je bereid iets te doen? Ben je op z'n minst bereid hier eens over na te denken, of wil je het liever allemaal niet weten en kijk je weg? Besef dat prostitutie overal in ons land voorkomt en alle lagen van de bevolking raakt. Wat kunnen we - ook als christen - doen aan (dit) onrecht?!

Meer weten? Nodig Stichting De Haven eens uit voor een spreekbeurt, een kerkdienst, gemeenteavond, jongerenavond, catecheseavond, vrouwen-/ mannenavond of andere bijeenkomst over een van deze thema's: prostitutie, gerechtigheid, identiteit, verandering of discipelschap.

Klik hier voor meer informatie

Reacties

K
Wat men ook moet weten over prostitutie: vrouwen uit Afrika worden hier onder valse voorwendselen heen gesmokkeld als zogenaamde vluchteling, om in Europa in de prostitutie te belanden.
W
Laten we de prostitutie maar afschaffen.

Het doet ons te veel denken aan de slavenhandel

????
W
Als mannen niet meer gaan hoerenlopen is de prostitutie voorbij. In een aantal landen, begonnen in Zweden, is het zelfs strafbaar; als het daar in een tamelijk atheïstisch land met vooral man-vrouw-gelijkheidsbeginselen (heel Bijbels trouwens) met vrijwel algemene stemmen 20 jr geleden al kon, dan zeker hier.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?