Arjan Wendt

God

04 november 2019 door Lukas ten Napel

Christenen voor Israël tourt het land door: "Veel vrienden in Israël voelen dat ze er alleen voor staan"

God vervult Zijn beloften aan Israël, waardoor er hoop is voor Gods volk. ‘Hoop voor Israël’ is om die reden het thema van de concerttour van Christenen voor Israël. Deze maand wordt er nog een aantal concerten georganiseerd om het Joodse volk te bemoedigen. CIP.nl sprak met de man die gaat over de activiteiten vanuit de organisatie; Arjan Wendt.

Christenen voor Israël stelt zich ten doel christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Zij doet dit door het geven van betrouwbare informatie over Israël.

“Israël is vaak in het nieuws. Vaak is het negatief; oorlogsdreigingen van alle kanten, toenemend antisemitisme en ga zo maar door”, trapt Wendt af. “Je zou bijna vergeten dat er in de Bijbel juist nog heel veel hoopvolle beloften staan voor God volk. Juist die boodschap willen we benadrukken met deze concerttour. Zo zien we dat het Joodse volk terugkeert naar Israël, wat tweeduizend jaar geleden al in de Bijbel werd opgeschreven. We geloven dat dit een hele hoopvolle boodschap is die ons als christenen toont dat God doet wat Hij belooft. Iets waar we bij stil mogen staan, maar ook iets wat we mogen vieren.”

Liederen
Op de vraag hoe het thema specifiek naar voren zal komen tijdens de concerttour, antwoordt Wendt: “Dit laten we zien in de liederen, maar ook in de overdenkingen van de diverse sprekers, zoals Oscar Lohuis en Henk Binnendijk.” Leuk feitje: Gerald Troost werkt mee aan drie concerten en heeft speciaal voor de tour een aantal liedjes geschreven rond ons thema, die hij natuurlijk ook zal laren horen samen met zijn band.

Er zijn veel liederen die over hoop gaan; denk maar aan de vele Psalmen waarin beschreven wordt hoe Israël zijn hoop op de Heere vestigt. In de liederen die worden gezongen tijdens de concerttour, komt steeds de trouw van God naar voren die hoop biedt voor Israël én voor de kerk.

Hoe Christenen voor Israël het Joodse volk wil bemoedigen met deze concerttour? Wendt: “We hebben veel vrienden in Israël die het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan; dat iedereen tegen ze is. Maar als ze bijvoorbeeld naar onze activiteiten kijken, zien ze dat er veel christenen zijn die voor het Joodse volk bidden en achter ze staan. Dat doen we ook door middel van Shalomkaarten. Tijdens de concerten kunnen mensen zo’n Shalomkaart invullen en die delen we uit op straat in Israël. Zo laten we de Joodse mensen zien dat er christenen zijn die aan hen denken; een hele bemoediging.”

Ontmoeten
Wendt hoopt alle concerten bij te wonen en veel mensen te ontmoeten: “Het leuke is dat onze activiteiten echt gezellig zijn. We vinden het belangrijk dat mensen de mogelijkheid hebben om elkaar te ontmoeten. Het gaat er niet om dat mensen alleen maar een leuk avondje hebben. We proberen mensen echt betrokken te laten zijn; niet alleen bij onze organisatie maar ook bij Israël en het Joodse volk. We bestaan volgend jaar 40 jaar als Christenen voor Israël en we zien dat zulke activiteiten echt uitwerking hebben.”

Het eerste concert vond plaats in Bergen op Zoom en de kerk was helemaal uitverkocht. Voor de concerten in Leeuwarden (7 november), Zwolle (14 november), Leiden (16 november), Ede (21 november) en Dordrecht (28 november) is nog beperkt plaats. Kaarten kosten € 7,- p.p.

Klik hier voor meer informatie

Reacties

God is God en geen mens. Gods trouw aan zijn volk is niet afhankelijk van dat volk, maar Hij doet wat Hij beloofd heeft, eeuwige trouw.
A
Christenen die de Hebreeuwse canon gebruiken om de seculiere staat te ondersteunen is olie op het vuur gooien - dat is najagen van wereldse doelen, wat op zich pure afgoderij is. Het ware Israël is niet gebaseerd op ras, maar besneden zijn naar het hart. Jezus zei dat het fysieke koninkrijk (OV) van hun zou worden afgenomen en een geestelijk koninkrijk (NV) daarvoor in de plaats zou komen, zoals Hebr 1 zegt, “als een kleed zullen ze verwisseld worden”. Jezus sprak over een tot stand komen van een geestelijk koninkrijk dat eeuwig is, hier en nu.
Helemaal mee eens.

De Bijbel zegt:

WIJ zijn Gods uitverkorenen (Rom. 8:33, Ef. 1:4, Kol. 3:12,1 Tes. 1:4, 2 Tes. 2:13, Titus 1:1, 1 Petr. 1:2, ), WIJ zijn een uitverkoren (geestelijk) geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk dat het eigendom is van God (1 Petr. 2:9).

Dit wordt gezegd van de gemeente van Jezus Christus en NIET van een aards Israël.

Dit had een functie onder het OV, het geestelijke Israël heeft een functie onder het NV.

Wie meer info hierover wil, kan die krijgen via reactie@openbaring.nu.Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?