vietnam

Nieuws

01 november 2019 door Patrick Simons

Christenen Vietnam onder druk

Christenen in Vietnam komen steeds meer onder druk te staan. Volgens Open Doors worden ze door zowel de overheid als lokale gemeenschap onder druk gezet om het christendom af te zweren. Christenen worden door de overheid als een bedreiging gezien.

Een groot deel van de christenen in Vietnam, zo'n 80%, behoort tot een etnische minderheid en krijgt daardoor te maken met discriminatie. In sommige gevallen mondt dit zelfs uit in geweld. Het gaat daarbij niet alleen om volwassenen. Ook kinderen van christelijke gezinnen worden op school niet gelijk behandeld met de andere kinderen. Vorig jaar nog viel een grote groep mensen 24 anderen aan die zich niet lang daarvoor hadden bekeerd tot het cristendom.

Uit een rapport van de Amerikaanse overheidscommissie voor godsdienstvrijheid blijkt dat de incidenten zich met name op het platteland afspelen. In stedelijke gebieden kunnen veel mensen hun geloof vrij belijden. Vooral op het platteland krijgen wordt de vrijheid van godsdienst met voeten getreden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?