Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke gezagvoerder verliest na heftige vlucht passagier en redt 148 levens: "Dank U, Heer"

Haar vlucht van Guardia naar Dallas in april 2018 werd voor de christelijke gezagvoerder Tammie Jo een vlucht om nooit meer te vergeten. De levens van 148 passagiers werden gered, voor de 149e werd het een fatale vlucht. Aan CBN vertelt Jo het verhaal van Vlucht 1380.

Zoals gebruikelijk las Jo uit de Bijbel voor haar vlucht, dit keer was Kolossenzen 3:17 aan de beurt: 'En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem.' Alles ging volgens plan op Vlucht 1380, tot "het leek alsof er een enorme truck tegen mijn kant van het vliegtuig aanvloog". Het vliegtuig schudde enorm en de cockpit vulde zich met rook. Een stuk van de turbineventilator was afgebroken en veroorzaakte onder meer motorproblemen. Puin raakte een raam en trok de passagier Jennifer Riordan half naar buiten.

Jo moest met haar co-piloot snel schakelen. Ze kozen Philadelphia als plek voor een noodlanding, meldden de passagiers dat ze niet neerstortten en zouden landen. De gezagvoerder verlaagde de snelheid van het vliegtuig zodat Riordan naar binnen kon worden getrokken. Riordan overleefde de vlucht uiteindelijk niet, ze overleed aan haar verwondingen. Er was één kans om te landen, omdat het vliegtuig anders de landingsbaan zou missen. Nu moest Jo al vaart minderen, maar ze redde het. De cockpitopname nam haar zucht tot God op: 'Dank U God, dank U, dank U, God!"

De levens van 148 passagiers werden gered, maar het verlies van Jennifer Riordan drukt zwaar op Tammie Jo. Ze realiseerde zich, zo vertelt ze in het interview, dat ze na de bijna-crash in conflict was met zichzelf. Volgens haar echtgenoot helpt het haar in de situatie dat ze ook levens gered heeft.

Reacties

J
Triest om iemand te verliezen als je gezagvoerder bent. Ik heb zelf veel mensen mogen redden in mijn MAF toestel, maar er zijn ook enkelen tijdens medivac vluchten overleden. Dat is best moeilijk om dat mee te maken!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.