Israël Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 oktober 2019 door Israël Today

Gouverneur van Ramallah noemt Israël 'de ergste kanker'

Laila Ghannam, gouverneur van Ramallah en lid van de PA, gebruikte haar toespraak bij de opening van de borstkankermaand om de haat tegen Israël te blijven aanwakkeren en verspreiden, meldt Israël Today.

In haar toespraak vergeleek Ghannam borstkanker met Israël, en ze gaf aan dat het erger is om met de 'Israëlische bezetting' om te gaan dan met borstkanker. Ze benadrukte dat Palestijnse vrouwen in staat zijn om andere ziekten te bestrijden omdat ze gewend zijn om met Israël, "de ergste kanker", om te gaan.

Deze toespraak is geen op zichzelf staand geval, maar een terugkerende boodschap van Ghannam. Vorig jaar al gebruikte Ghannam haar toespraak tijdens een evenement voor aandacht voor borstkanker voor anti-Israëlische propaganda. "Palestijnse vrouwen die in staat zijn om met de bezetting, de grootste en gevaarlijkste vorm van kanker ter wereld, om te gaan, zullen ook in staat zijn om elke andere vorm van kanker volledig te overwinnen", zei ze destijds.

Overigens berichtte Palestinian Media Watch, een organisatie die de Palestijnse media volgt, over een zeven jaar oude Palestijnse jongen met kanker die de Palestijnse Autoriteit niet langer laat behandelen in een Israëlisch ziekenhuis, waar zijn toestand verbeterde. Volgens de Jerusalem Post werden vorig jaar ongeveer 20.000 inreisvergunningen afgegeven aan Palestijnen van de Westbank die, net als dit jongetje, naar Israël kwamen voor medische behandeling of het begeleiden van familieleden. 

Lees hier meer op de website van Israël Today

Reacties

Zou Palestinian Media Watch menen dat Palestijnse vrouwen niets te klagen hebben over de Israëlische bezetters?
H
Waarom werd er tussen 1948 en 1967 nooit gesproken over Jordaanse bezetters? Zie: Jordaanse bezetting van de Westelijke Jordaanoever - Wikipedia
Toon meer antwoorden (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.