Franklin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke artiesten scharen zich achter Kirk Franklin's boycot van muziekinstituten

Diverse christelijke artiesten als rapper Lecrae, Marvin Sapp, Natalie Grant hebben zich achter Kirk Franklin geschaard. De Amerikaan kaartte maandag het diversiteitsprobleem aan van christelijke muziekinstituten en boycot ze sindsdien.

In twee filmpjes vertelde Franklin dat in 2016 en 2019 een deel van zijn toespraak eruit werd geknipt na het winnen van de prijs voor de beste gospelartiest. "Ik vroeg aandacht voor de moord op Atatiana Jefferson in haar eigen huis, door een witte politieagent. Ik vroeg het publiek en de kijkers te bidden voor Atatiana's familie én de familie van de agent", zei Franklin. Hierop besloot hij niet meer deel te nemen aan activiteiten van de Gospel Music Agency, Dove Awards en TBN totdat er sprake is van verbetering.

Lecrae, een invloedrijke Amerikaanse rapper, spreekt zich al langer uit tegen racisme en support Franklin in zijn actie. "Ik kwam alleen op omdat jij dat ook deed", zegt de rapper. Ook Natalie Grant staat achter Franklin. Ze dankte Franklin voor het "voortdurend oproepen tot eenheid". Grant won meerdere Dove Awards.

De Dove Awards laten in een statement weten 'zich persoonlijk te willen excuseren tegen Kirk Franklin voor het knippen van zijn acceptance speech. We accepteren de verantwoordelijkheid die we dragen met zo'n fout. Alhoewel dat niet bedoeld was, snappen we dat dit grote pijn veroorzaakt in de Afrikaans-Amerikaanse- en gospelgemeenschap'. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.