Ds. H. Korving
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Waarom werd Ismaël besneden terwijl God zegt dat Hij niet Zijn verbond met hem opricht?

'Waarom werd Ismaël besneden terwijl God zegt dat Hij niet Zijn verbond met hem opricht? Worden hier teken en betekende zaak niet van elkaar losgemaakt? Verzegelt God aan Ismaël het genadeverbond?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. H. Korving geeft antwoord.

De christelijke gereformeerde predikant uit Urk benadrukt dat God bezig is zijn belofte te vervullen door uit Abraham het volk van Israël te doen voortkomen. Uit dat volk is immers de Messias gekomen. "Die lijn van de vervulling van Gods heilsplan loopt niet via Ismael, maar via Izak."

"Het gaat in Genesis 17 niet over de vraag of Ismael behouden kon worden", voegt Korving toe. "God heeft wel het gebed van Abraham voor Ismael verhoord: Genesis 17:18-20. Ook Ismaël wordt gezegend en niet door God afgeschreven. Voor Ismael en Ismaëlieten staat de weg van de verlossing ook open, net zoals vandaag voor Arabieren, Palestijnen en zelfs Nederlanders. Maar de Verlosser zal niet uit Ismael voortkomen, maar uit Izak, de zoon der belofte.

Kortom, Ismael is besneden en dus in dat verbond opgenomen dat laat zien dat God uit een andere zoon van Abraham verlossing zal brengen. Ja, het genadeverbond dus."

Lees ook: Hebben de Palestijnen toekomst? en Jaap hekelt eenzijdigheid over Israël en de Arabieren: "Er rust geen vloek op de moslims".

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

E
Nergens komt in de Bijbel het woord "Genadeverbond" voor. Of "Verbondsdoop", Genade erf of Erfzonde. Theologisch gewroet en hoogmoed. Bekeer jezelf en geloof in Jezus' Offer, Zijn losprijs voor velen werd onze genade.
N
Ed, dus toch een genade verbond ,ook al zijn het niet Bijbelse woorden
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.