keppeltje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2019 door Israël Today

Veel Amerikaanse Joden durven geen keppeltje te dragen

Van de Amerikaanse Joden vindt 85 % dat het antisemitisme toeneemt en ruim een derde is bang om in het openbaar tekenen van Jood-zijn te vertonen. Dit blijkt volgens Israël Today uit nieuw onderzoek.

Verder geeft 47 % aan dat hun Joodse synagoge of instelling is aangevallen of bedreigd, en een kwart van de Joden geeft toe dat zij uit angst voor hun persoonlijke veiligheid evenementen en het bezoeken van Joodse locaties vermijden. Velen zeiden dat 'het niet langer plezierig is om Joods te zijn'. 23 % van de Amerikaanse Joden zegt dat ze het slachtoffer zijn geweest van antisemitisme, hetzij fysiek, telefonisch of in een brief. 

Het onderzoek is het eerste in zijn soort en reikwijdte onder de Joden in de Verenigde Staten. Het AJC organiseerde het precies een jaar na de moorddadige aanval op de Boom des Levens Synagoge in Pittsburgh, Pennsylvania, waar op 27 oktober 2018 elf Joodse gelovigen werden vermoord. "Amerikaanse Joden kunnen de realiteit van het antisemitisme in de Verenigde Staten niet negeren", zei de directeur-generaal van de AJC, David Harris.

Lees hier meer op de website van Israël Today

Reacties

M
Vreselijk. Daar ook al.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.