joe biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2019 door Patrick Simons

Voormalig vicepresident Joe Biden communie geweigerd vanwege abortusstandpunt

Bijzonder nieuws uit de Verenigde Staten: voormalig vicepresident Joe Biden mocht afgelopen zondag namelijk niet deelnemen aan de communie vanwege zijn abortusstandpunt. Dat meldt Florence Morning News op basis van contact met priester Robert E. Downey.

Enkele maanden geleden bracht Biden naar buiten dat zijn standpunt omtrent abortus veranderd is. Hij refereerde daarbij aan het Hyde Amendment. Dit is een regeling uit de jaren zeventig van de vorige eeuw waarin is vastgelegd dat er geen federaal geld gebruikt mag worden voor abortussen. Tot een paar maanden geleden steunde Biden dit amendement.

In juni dit jaar kwam hij daar echter van terug: "Ik kan het niet meer verantwoorden dat miljoenen vrouwen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben", zei hij destijds. "Omdat ik meen dat gezondheidszorg een recht is, kan ik het Hyde Amendment niet langer steunen."

De voormalig vicepresident bezocht zondag een bezoek aan de eucharistieviering in de stad Florence in South Carolina omdat hij daar op campagne was. Priester Robert E. Downey van de Sint-Antoniuskerk weigerde echter hem deel te laten nemen aan de communie. Hij reageerde daar vervolgens zelf op in Florence Morning News: "Ieder publiek figuur die zegt voorstander te zijn van abortus plaatst zichzelf daarmee buiten de leer van de Kerk. De Heilige Communie is een er een teken van dat we één zijn met God, met elkaar én met de kerk. Dat moeten we dan ook in onze daden uitstralen. Het is mijn verantwoordelijkheid om als priester alle zielen die aan mijn zorg zijn toevertrouwd op de juiste manier, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Ik zal voor meneer Biden blijven bidden."

Zowel het campagneteam als Joe Biden zelf willen niet reageren wanneer diverse Amerikaanse media daarom vragen. Biden stelt niet op het nieuws in te gaan omdat het om zijn persoonlijk leven gaat.

Reacties

Wow. Zo hoor je nog eens positieve geluiden vanuit een Rooms Katholieke kerk. Prima toepassing van tucht.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.