Ryan Bell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Ryan Bell was voorganger en noemt zichzelf nu atheïst: "Dat God gebood mensen te doden was een keerpunt voor mij"

Een jaar na zijn experiment om zonder God te leven, concludeerde voormalige pastor Ryan Bell dat God niet bestaat. Nu, vijf jaar later, geeft hij een interview aan de ChristianPost en zegt hij dat hij het christendom ook niet meer mist.

Bell vertelt dat afscheid nemen van het geloof niet erg moeilijk voor hem was. "In mijn begintijd als christen was ik erg conservatief, later werd ik heel progressief. Het leek alsof ik steeds wat van mijn geloof afschuurde, tot ik niets meer overhad." Toen hij net atheïst was, miste hij wel het ritme van het kerkelijk jaar. "Ik miste de manier waarop het christendom mijn tijd indeelde. En ook miste ik de gemeenschap tot op een bepaalde hoogte, al brandde het me ook op."

De gedachten van de Bijbel over homoseksualiteit waren belangrijk in Bells proces van secularisering. "Ik leerde iemand in de kerk kennen die homo was. Dat de Bijbel dat fout kon hebben was een groot moment voor mij. Maar ook de aanslagen op 11 september 2001 was een keerpunt. Dingen die ik als kwaadaardig bestempelde werden door mensen van een ander geloof gedaan, maar God gebiedt het christenen ook om te doen."

Foto: Ryan Bell

Lees het hele interview met Ryan Bell

Reacties

Bij mij het omgekeerde. Ik was atheïst en ben Godzijdank een overtuigd christen geworden die God van harte liefheeft (Hij gaf Zijn Zoon Jezus om mij te redden!), ook al begrijp ik Hem niet altijd. God vraagt niet dat we Hem begrijpen (ik denk aan bepaalde verhalen in het OT), maar geloven in Zijn volmaakte liefde en goedheid. In Hem is geen enkele duisternis (1 Joh. 1:5). De ware zin van het leven en van het eeuwige leven is het kennen van God en Jezus (Joh. 17:3). Zonder God en Jezus is er geen leven.
Helemaal waar en zo heb ik de metamorfose van atheïst naar overtuigd Christen ook ervaren. Maar toch begrijp ik deze Pietje Bell wel.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.