groenlinks

Nieuws

30 oktober 2019 door Patrick Simons

ChristenUnie en GroenLinks: CO2-uitstoot in zorg moet verminderd worden

De uitstoot van CO2 moet verlaagd worden. In Den Haag zoekt men daarom naar tal van mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. ChristenUnie is nu samen met GroenLinks uitgekomen bij de zorg, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Beide partijen vinden dat ook in de zorg de CO2-uitstoot teruggedrongen moet worden en dat er daarom strengere afspraken moeten worden gemaakt. Volgens hen zijn er bovendien ook veel mogelijkheden voor de zorg op dit gebied. Als voorbeelden worden de systemen die de lucht in de operatiekamers schoon en koel houden genoemd. Deze draaien op dit moment 24 uur per dag, ook als de operatiekamer niet in gebruik is. Volgens CU en GroenLinks zou alleen het AMC in Amsterdam al 400.000 kilowattuur in een jaar kunnen besparen door 's nachts deze systemen uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Verder richten de politieke partijen hun pijlen op desfluraan, een gas dat regelmatig wordt gebruikt voor narcose. Dit is een schadelijk gas dat duizenden keren meer warmte vasthoudt in de atmosfeer dan CO2. "Er is een veilig alternatief: narcose via een infuus", stellen ChristenUnie en GroenLinks.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Een fusie tussen CU, D'66 en GL lijkt mij wenselijk. Verschillen zijn er nauwelijks, dus daar hoef je het niet voor te laten. En de klimaatverafgoding is identiek. Enige probleempje is de visie op Israël, maar ook daar weet de CU vast een mouw aan te passen.
C
Alarm:

Spoedoperatie!

Helaas, dat kan niet.

De ventilatie in de O.K. is nog niet aan.

Duurt nog even voordat de temperatuur in de O.K. goed is.

Jammer dan, operatie gaat niet door.

Is er nog plaats in het mortuarium?

Met dank o.a. aan de CU!
Beste Putters,

Vraag me steeds meer af: worden we knettergek, of zijn we dat al.

De klimaatreligie is wel van de radicale soort aan het worden.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?