hindoes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2019 door Kerk in Nood

'Hindoe-nationalisten dwingen christenen tot 'herbekering''

In India heeft de regeringspartij BJP druk gezet op 500 christenen om een hindoe-eed af te leggen. Daarnaast moesten ze beloven niet meer naar de kerk te gaan. Dat meldt Kerk in Nood op basis berichtgeving van AsiaNews.

De ceremonie waaraan 500 christenen deelnamen werd gehouden in de deelstaat Andhra Pradesh. Sajan K. George, directeur van Global Council of Indian Christians, stelt echter dat de christenen onder druk werden gezet. Ze moesten onder andere een eed afleggen aan de god Shiva en geschenken aan goden aanbieden. Daarnaast moesten ze trouw zweren aan de Hindoe-religie.

George: "De mensen van deze stammen zijn nooit Hindoe geweest, dus het is een groot onrecht om hen te dwingen tot herbekeringsrituelen." Hij stelt bovendien dat India seculier en democratisch is waar bekeringen tot het christendom altijd een vrije keuze zijn. "De prioriteit moet de sociaal-economische ontwikkeling van alle klassen zijn. De machthebbers moeten dringend de kwestie van de armoede oplossen en de onderdrukten uit hun vernederende armoede halen."

Lees het hele bericht

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.