omhelzing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

31 oktober 2019 door Patrick Goede

Onderzoek: "Iemand een knuffel geven is goed voor onze mentale en fysieke gezondheid"

Knuffelen is gezond. Het mag geen verrassing zijn, maar wat doen we het soms weinig. Het kan in één ogenblik je mentale en fysieke welzijn veranderen. Nieuw onderzoek toont aan dat iemand een 'hug' geven de relatie tussen mensen bevordert en ook het individueel welzijn verbetert.

Onderzoek van de American Psychological Association wees eerder al uit dat weeskinderen in Roemenië die wel voldoende te eten kregen, maar weinig werden vastgehouden of geknuffeld, emotioneel en lichamelijk grote achterstanden ontwikkelden. 

In het recente onderzoek werden 404 volwassenen gevolgd die dagelijks ondervraagd werden over hun emotionele en fysieke gesteldheid. De mensen die dagelijks een knuffel ontvingen stonden duidelijk positiever tegenover de problemen waarmee ze te kampen hadden in hun relaties. Ook bleek een dagelijkse knuffel goed te helpen ter voorkoming van bijvoorbeeld een verkoudheid. 

Zelf nam ik een tijdje terug ook de proef op de som. Ik besloot om in Amsterdam 'Free hugs' uit te gaan delen. Het veranderde mijn beeld van de stad compleet en ik kreeg veel meer liefde voor de mensen om mij heen. Het was een dag die in mijn geheugen gegrift staat. Hieronder zie je een kleine samenvatting van die dag.

Jezus zegt in Johannes 13:35 dat we als christenen bekend mogen staan om onze liefde voor elkaar.

Tip: Geef iemand in je kerk die je niet zo vaak spreekt of ziet eens een hug. Kijk wat dit met die ander en jou doet.

Camerabeelden: Stephan Timman

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.