special forces
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2019 door Geerten van Breugel

De dood van IS-leider Al-Baghdadi vieren? Deze vier christenen verschillen van mening

Nadat de president van de Verenigde Staten bekendmaakte dat IS-leider Al-Baghdadi het leven liet tijdens een operatie van de Amerikaanse special forces, reageerden ook christelijke leiders op dit nieuws. De Christian Post verzamelde de reacties. Is het goed om blij te zijn met de dood van een mens?

1. Dominee Franklin Graham dankt president Trump in een Facebook-post voor "het houden van zijn belofte om vijanden na te jagen die zoveel levens hebben genomen. Het is een belangrijke herinnering om elke dag te bidden voor onze militairen die hun levens dapper op het spel zetten om ons en andere landen te beschermen. Ik ben God erg dankbaar voor iedereen die bij deze inval betrokken was en dat niemand van onze troepen gedood is."

2. Shane Claiborne, een progressieve christelijke auteur en activist, was juist kritisch op de reacties van mensen op de dood van Al-Baghdadi. Hij verwijst naar een tweet van Trump in 2012, die Obama verweet te veel credit te nemen voor de dood van Osama bin Laden. "We zouden nooit blij moeten zijn met de dood", tweette hij. Ook quootte Claiborne versen uit het Oude Testament waarin staat dat we "de dood van de slechten" niet moeten vieren, ook niet "als onze vijand valt".

3. Mark Tooley, directeur van het conservatieve religieuze instituut voor Religie en Democratie, vindt het terecht dat christenen blij zijn. Hij schreef er een column over. "Moeten we de dood vieren? Het is rechtvaardig uitgevoerd, zorgt voor publieke orde, doet recht, voorkomt volgende misdrijven en ontmoedigt wellicht mensen die het nadoen. Dit is precies waar God de overheid toe oproept. Christenen juichen terecht als Gods wil zegeviert op de aarde."

4. Ook Andrew Walker, professor bij de Southern Baptist Theological Seminary, is het ook eens met de actie van de Amerikaanse troepen. Hij tweet: 'Een herinnering aan de overheid is dat het aan zijn uiteindelijke doel voldoet als hij zijn eerste roeping volgt: de Noachitische gerechtigheid.' Hij haalt hierbij Romeinen 13:3 en 4 aan: 'Wilt u nu van het gezag niets te vrezen hebben, doe het goede en u zult er lof van ontvangen. Zij is immers Gods dienares, u ten goede. Als u echter kwaad doet, vrees dan, want zij draagt het zwaard niet zonder reden. Zij is namelijk Gods dienares, een wreekster tot straf voor hem die het kwade doet.'

Lees ook: IS-leider gedood: goed nieuws voor christenen of juist niet?


Terreurgroep IS
- IS-leider gedood: goed nieuws voor christenen of juist niet?
Meer over Terreurgroep IS »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen