Kayla Mueller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Operatie Al-Baghdadi opgedragen aan christen die geloof niet opgaf in IS-gevangenschap

De operatie die in de dood van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi resulteerde, was opgedragen aan de jonge christin Kayla Mueller die door terreurgroep Islamitische Staat ontvoerd, gemarteld en vermoord is. Dat schrijft CBN News, na een verklaring van nationale veiligheidsadviseur Robert O'Brien.

De 26-jarige Mueller werd in 2013 in Aleppo ontvoerd, nadat ze een ziekenhuis van organisatie Artsen Zonder Grenzen verliet. Amerikaanse overheidsofficials zeggen dat de IS-kalief haar meerdere keren martelde en verkrachtte op zijn compound. In 2015 verklaarde de terreurgroep dat Mueller in gevangenschap stierf. Haar lichaam is nooit gevonden. Robert O'Brien, de veiligheidsadviseur van het Witte Huis vertelde afgelopen zondag bij een programma van de NBC, dat de operatie tegen Al-Bagdhadi naar haar genoemd is.

Mueller werd samen met andere gijzelaars gekidnapped. De beruchte Mohammed Emwazias, ook wel 'Jihadi John', zag op hun gevangenschap toe. Daniel Rye, een andere gijzelaar die inmiddels is vrijgelaten, verklaarde dat Kayla (Mueller, red.) niet toegaf aan de moslims. "Als iemand zei dat ze islamitisch was geworden, zij ze: 'Nee, ik heb me niet bekeerd'. Ze had de moed dat te zeggen." Ook in brieven is Mueller duidelijk over haar geloof. 'Ik herinner me dat mama mij altijd vertelde dat je uiteindelijk alleen God hebt. Ik ben op een plek gekomen waar ik dat ervaar, in elke zin van het woord.'

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken de dood van de IS-leider in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf de eerste minuut.

Lees ook: Kayla Mueller verdedigde haar geloof tegenover IS


IS
- IS-leider gedood: goed nieuws voor christenen of juist niet?
- De dood van IS-leider Al-Baghdadi vieren? Deze vier christenen verschillen van mening
Meer over IS »

Reacties

Poeh, indrukwekkende vrouw.

Ze bleef haar God trouw.

L
CIP, laten jullie dergelijke anti-semitische opmerkingen als hierboven staan?!
J
Derk Boonstra is geblokkeerd.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.