bioscoopmoorden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2019 door RTV Noord

Kerk bidt voor slachtoffers en verdachte bioscoopmoorden

Bij de bioscoopmoord in de Groningse bioscoop Pathé kwam een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw om het leven. Ook in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) in Schildwolde werd stilgestaan bij het drama, meldt RTV Noord.

Zaterdagochtend vroeg werden de twee doden gevonden in de bioscoop. De 33-jarige Ergün S. werd zondag aangehouden op het Hoendiep in de stad, niet ver van de bioscoop vandaan. Daarbij werd hij in zijn benen geschoten, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. De politie gaat er vooralsnog van uit dat de verdachte en de slachtoffers elkaar niet kenden.

"Die mensen waren gewoon aan het werk in de bioscoop, aan het schoonmaken", aldus de gereformeerd-vrijgemaakte dominee Jitse Van der Wal. "En je raakt je leven kwijt door iemand die je overloopt. Dat kan ook jou en mij overkomen. Dat wij op God mogen vertrouwen wil niet zeggen dat ons niks kan overkomen, maar het geeft wel houvast."

In zijn gebed stond de predikant ook stil bij de verdachte. Hij bad voor verandering van zijn hart en ook dat hij zou worden opgepakt (inmiddels is de verdachte aangehouden, red.). "Er moet recht gedaan worden, maar tegelijkertijd gun je iemand een ander leven dan het leven dat hij nu leidt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.