Al-Shabab

Mooi

29 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Moslim redt levens van acht christenen in Kenia

In Kenia heeft de islamitische chauffeur Hassan Abdul de levens van acht christenen gered. Toen militanten van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab net buiten de bouwplaats van een ziekenhuis het voertuig aan wilden houden, drukte de chauffeur het gaspedaal in en ontweek de jihadi's. Faithwire reconstrueerde de gebeurtenis en sprak met betrokkenen.

De Zuid-Keniaanse stad Mandera vormt het decor voor het heldhaftige verhaal. Nadat de chauffeur de opstopping van de strijders had vermeden, schoten de strijders op de auto. De mannen doken op de bodem van de auto en hoorden de kogels inslaan op de auto. Politieagenten vonden uit dat de inzittenden in gevaar waren. Ze stopten de auto zes kilometer na de wegblokkade en bedankten de chauffeur voor zijn dapperheid. "Hij redde het leven van acht onschuldige mannen van de val van de Somalische opstandelingen."

Eén van de inzittenden beschreef het moment aan organisatie International Christian Concern als "een traumatiserend moment dat je niemand toewenst, ongeacht hun stam of religie. We danken God dat de bestuurder, die moslim is, niet stopte om ons op te offeren aan de vijand. Zijn daad van liefde heeft onze harten geraakt op een manier die we niet zullen vergeten."


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!