blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2019 door Patrick Simons

Paul Blokhuis schuift aan bij Pauw: "Als mensen met mij meeleven, is dat een stemmetje van God"

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis schoof gisteravond aan bij de talkshow Pauw. Blokhuis, die namens de ChristenUnie in het kabinet zit, wil meer aandacht voor psychische aandoeningen en problemen en lanceert daarom de campagne: 'Hey! Het is oké'.

Blokhuis vertelt zelf dat hij open kan zijn over zielepijn. Daarbij komt het overlijden van zijn dochter ter sprake. "Ik ben er heel erg open over om over Julia te praten", vertelt hij. "Ik ben wel wat terughoudend in de media. Dus als je me drie vragen gaat stellen hierover zeg ik dat ik met mijn gezin een afspraak heb dat ik hierover niet veel ga vertellen. Maar op mijn werk, met vrienden, mensen in de kerk en familie praat ik wel. Julia is overal bij."

"Ik vind het fijn dat mensen meeleven. Maar dan moet ik ze wel de gelegenheid geven om te weten in welke zin ze kúnnen meeleven. Al is het alleen al een tikje op de schouder: 'ik denk aan je'. Ik ben gelovig en als mensen meeleven is dat voor mij een stemmetje van God."

Bekijk hier het hele gesprek.

Reacties

Wat me trof, was de eenvoud en de kracht die deze man (Blokhuis) uitstraalde en daarbij eenvoudig stelde dat dingen voort komen uit zijn geloof in God. Niks opgelegd of aangedikt, geloof hoort bij hem en dat liet hij ook zien en horen.
Zonder schroom getuigde Paul van zijn geloof t.a.v. heel Nederland en dat is het geloof van de vaderen, in Jezus Christus.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.