ed van hell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2019 door Patrick Simons

Najaarsconferentie Jeugdbond Gereformeerde Gemeente: "Beeld dat wij van God hebben, klopt niet"

Afgelopen zaterdag vond de najaarsconferentie 16+ van Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten plaats. De bijeenkomst in Wenum-Wiesel had als thema 'Als God er niet is?' en onder andere Ed van Hell, directeur van Stichting Ontmoeting kwam spreken: "Het beeld dat wij van God hebben, klopt niet." Het Reformatorisch Dagblad was erbij en deed verslag.

"Maken wij met onze hersenen niet een beeld van God?" vraagt Van Hell zich af. De God die wij in onze hersenen creëren bestaat voglens hem helemaal niet. "Het juiste godsbeeld bestaat alleen wanneer er sprake is van een levende relatie met Jezus Christus. Hij is het Woord Dat het juiste zicht geeft op Wie God wil zijn. Zo'n relatie krijg je door een weg van bekering en wedergeboorte. Van daaruit moet je dat godsbeeld wel gaan onderzoeken."

Ook kwam er nog een vraag van een deelnemer hoe je weet of je echt iets van God ervaart of je het jezelf inbeeldt. Van Hell: "Gooi indrukken en ervaringen niet in de prullenbak, maar leg ze terug bij God. Vraag Hem: wat heeft U hiermee te zeggen? Alleen Hij kan daar het juiste antwoord op geven."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.