Jesus is King
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

28 oktober 2019 door Patrick Goede

'Jesus is King', daar is dan eindelijk het nieuwe album van Kanye West: "Aanbid Jezus met alles wat je hebt"

De fans hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het nieuwe album van Kanye West gelanceerd, Jesus is King genaamd. Afgelopen vrijdag kwam de plaat uit en zoals al langer werd aangekondigd staat deze vol met Bijbelverzen en lofuitingen richting God. "Wie de Zoon vrijmaakt is waarlijk vrij, Hij redde een wrak als ik", rapt West onder andere.

"Elke knie zal buigen en elke tong zal belijden: Jezus is Heer", is weer een andere tekst van Kanye in het nummer Jesus is Lord (Jezus is Heer). Oftewel, de teksten van Kanye zijn veranderd ten opzichte van zijn vorige albums. Daarop was namelijk altijd wel schunnige taal te horen maar dat ontbreekt deze keer volledig. "Elk nummer op dit album dat net geen half uur in beslag neemt is een oproep tot het aanbidden van God en het zoeken naar Hem", meldt Faithwire.

Ook collega rappers reageren enthousiast. Zo laat de christelijke rapper Lecrae op Twitter weten: "Hoe je ook over Kanye West denkt, dit album is verfrissend om te horen. God zal zijn glorie krijgen. En Jezus is koning." en Quavo van de rapgroep Migos laat weten het album "vurig" te vinden.

Toch klinkt er ook kritiek uit christelijk hoek. Zo schrijft de Daily Beast dat Kanye's album "nep christendom op zijn best" is. "Wanneer ik richting de hemelpoorten ga zal ik niet uit het raam spieken, ik blijf perfect in balans en schreeuw tegen de chauffeur. Niet omdat ik gemeen ben maar gefocust", is een tekst van Kanye afkomstig van het lied Selah en geeft volgens de Daily Beast Kanye's humeurige kenmerken goed weer. 

De Volkskrant geeft het nieuwe album van Kanye West slechts twee sterren. "Wie hoopt op enige uitleg over wat zijn God precies voor hem betekent, wordt teleurgesteld", zegt de krant. "Het is een schetsmatig album met slechts een paar nummers die echt afgerond lijken".

Vond je dit mooi? Word CIP lid en steun ons!

Reacties

J
Ik heb het album beluisterd én een getuigenis van Kanye gezien. En het komt op mij oprecht over.Bovendien: Niemand kan zeggen dat Jezus Heer is dan door de Heilige Geest.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.