blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2019 door Patrick Simons

Paul Blokhuis openhartig over verlies dochter: "Ik ben nooit boos geweest op God"

Paul Blokhuis heeft privé een roerige tijd achter de rug vanwege het overlijden van dochter Julia. Hij geeft een openhartig interview aan het Nederlands Dagblad, waarin hij spreekt over zijn dochter, het verlies en of dat zijn geloof heeft beinvloed: "Ik huil elke dag om Julia, maar niet op mijn werk."

De politicus van de ChristenUnie geeft aan dat hij boos is geweest na het overlijden van zijn dochter, maar dat dit ongericht was. "Ik ben nooit boos geweest op God; al eerder heb ik geaccepteerd dat Hij veel meer dimensies heeft dan wij kunnen bevatten. Ik heb meteen gezegd: ik weet zeker dat ik haar ga terugzien. Hoewel het soms moeilijk is je dat voor te stellen - haar dan knuffelen- houd ik dat geloof vast. Ik zie Gods liefde in het vele warme meeleven dat we krijgen van familie, vrienden, collega's en leden van onze kerkelijke gemeente", vertelt hij in het Nederlands Dagblad. 

Hij vertelt tegenover het dagblad dat hij zijn werk destijds snel weer oppakte. Na verloop van tijd nam hij echter het besluit om op woensdag thuis te werken. Hij vertelt iedere dag om Julia te huilen behalven op zijn werk. Dat lukt ook, behalve één keer tijdens een afspraak met onder andere ministers Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge. Blokhuis keek op zijn mobiel en zag zijn achtergrondfoto waarop zijn dochter is te zien. "Het verlies van Julia kwam opeens heel erg binnen. Hugo de Jonge zag het gelukkig. Ik zei tegen hem: ik geloof dat vandaag de papa het wint van de staatssecretaris. Toen zei hij: snel naar huis dan! Na het gesprek met Hoekstra ben ik direct naar Apeldoorn gegaan."

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad.

Reacties

H
Bewondering voor dhr. Blokhuis, veel kracht en sterkte toe gewenst.

Het zal niet meevallen om na zo’n verlies je werk te doen in politieke arena waar je heel wat voor je kiezen krijgt. Gods zegen toe gewenst.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.