segers

Nieuws

28 oktober 2019 door Patrick Simons

Kritiek op Segers: "Hij noemde de Koerden toen hij Turkse aanval veroordeelde, maar vergat de christenen"

'Je zou misschien verwachten dat christenen in Syrië massaal anti-Erdogan zijn en de Koerden steunen. Maar de werkelijkheid ligt anders. Veel Syrische christenen zijn niet zo rouwig wanneer de Koerden zullen vertrekken.' Dat schrijft Ewout Klei in een artikel op De Kanttekening. Hij stelt dat veel christenen niet Pro-Koerdisch zijn.

Klei schrijft dat de YPG geprofiteerd heeft van de strijd tegen IS en daardoor met Amerikaanse wapens en geld een eigen Koerdische regio heeft gesticht. 'Hierbij hebben ze hun macht misbruikt. Aramese dorpen die door Koerden werden 'heroverd' op IS kwamen stevig in Koerdische handen. De Koerden zetten overal hun eigen mensen neer, christelijke scholen en kerken ontvingen officiele brieven waarin stond dat ze de Koerden moesten erkennen als nieuwe heersers.'

In het artikel krijgt Attiya Gamri van de Assyrian Confederation of Europa het woord. Hij is niet alleen kritisch over de Koerden, maar ook over Nederlandse politici en media. "Gert-Jan Segers van de ChristenUnie noemde de Koerden toen hij de Turkse aanval veroordeelde, maar vergat ons. En journalist Brenda Stoter Boscoo vraagt terecht aandacht voor de genocide op de Jezidi's, maar dat Assyrische christenen in Irak in 2015 ook werden vermoord door ISIS-strijders en Assyrische vrouwen ook werden verkracht en tot seksslaaf gemaakt, daar is helemaal geen aandacht voor. Christenen worden altijd vergeten."

Lees het hele artikel op De Kanttekening

Reacties

H
N.b. Hoewel Segers de positie van christenen in Syrië niet expliciet ..

noemde twijfel ik er niet aan dat dit wel degelijk zijn aandacht heeft.
H
Inderdaad stop met het verheerlijken van de Koerden ( PKK) .

NL importeert dezelfde problemen die hier geschetst worden. Vervolgens gaan ze hier demonstreren vanwege de situatie in hun thuisland en gaan hier hun etnische oorlogjes uitvechten.

Christelijke vluchtelingen durven hun geloof in NL nauwelijks openbaar te belijden en zwijgen angstvallig in de AZC ‘s. Daarom Schengen afschaffen en eigen grenzen controleren. Inmenging van het westen verergerd de problemen in die landen alleen maar. Dat zag Trump ook wel aankomen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?