Pinksterconferentie 2020
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2019 door Stichting Opwekking

Thema Pinksterconferentie 2020 is bekend: Het komt door ZIJN naam

De jubileumeditie van de Pinksterconferentie staat een heel weekend lang in het teken van het thema ‘Het komt door ZIJN naam’. De 50e editie van de conferentie voor jong en oud vindt van 29 mei t/m 1 juni 2020 plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Dankbaar terugkijken, verlangend vooruitkijken
Opwekking organiseert haar jaarlijkse Pinksterconferentie voor de vijftigste keer. Vijftig keer beleefde jong en oud een weekend lang het Pinksterfeest met elkaar. Vijftig keer deed God wonderen. Vijftig keer stroomden mensen uit allerlei kerken uit heel Nederland samen om onderwijs, toerusting en kracht te ontvangen voor hun navolging van Jezus. Ruben Flach: “Zo’n mijlpaal kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan en kleurt ook het thema van de komende conferentie. Toch willen we niet alleen maar terugkijken; we verlangen ook naar een krachtige werking van Gods Geest tijdens deze 50e Pinksterconferentie. We hebben immers steeds weer Gods aanraking en leiding nodig om Hem met heel ons hart en onze ziel te volgen.”

Het komt door ZIJN naam!
“Het komt door ZIJN naam en door het geloof in Zijn naam!”, zijn de woorden van Petrus uit Handelingen 3 (NBV), als hij samen met Johannes een verlamde heeft genezen in Jezus’ naam. Ruben Flach: “Die paar woorden drukken onze gedachten rondom dit bijzondere jubileum zo mooi uit. Er is kracht en autoriteit in de naam van Jezus! Alles wat God in de afgelopen vijftig jaar in en door Opwekking heeft gegeven, kwam door ZIJN naam. Net als alles wat we verwachten voor de Pinsterconferentie in ons jubeljaar. En die ene naam boven alle naam willen we met al die duizenden bezoekers tijdens het Pinksterweekend belijden.”

Geestelijke vernieuwing
Opwekking is gericht op geestelijke vernieuwing in Nederland en wil mensen in contact brengen met Jezus, en hen aanmoedigen Hem te volgen en te leven vanuit een persoonlijke relatie met hém. Onze diepe overtuiging is dat we Jezus alleen kunnen volgen als we de Heilige Geest toestaan om ons leven te vullen en te leiden. Als de gaven en de vrucht van de Heilige Geest zichtbaar worden in ons leven, als volgelingen van Jezus, zullen we op een krachtige manier de boodschap van het koninkrijk kunnen brengen. De Pinksterconferentie is een bijzondere gelegenheid om bezoekers daarvoor te inspireren en daarin toe te rusten.

Registratie
De registratie voor de Pinksterconferentie start op 1 februari 2020. Vanaf die datum kan men zich opgeven als kampeerder en/of medewerker. Meer informatie komt de komende tijd beschikbaar via www.ikganaaropwekking.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.