Israël Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2019 door Israël Today

'Iran gebruikt chaos om Israël in de oorlog te slepen'

Het plotselinge besluit van president Trump om de Amerikaanse speciale troepen uit Syrië terug te trekken, veroorzaakt grote veranderingen in de strategische situatie in het Midden-Oosten en kan tot een oorlog tussen Iran en Israël leiden, stelt Israël Today.

De Israëlische Legerradio berichtte dinsdagavond dat de Israëlische defensie zich voorbereidt voor een Iraanse kruisraket en een droneaanval gelijkend op een Iraanse aanval die Saudi-Arabië' begin september trof. Anonieme bronnen binnen de Israëlische regering vertelden de Legerradio (Galatz), dat de IDF al op hoog alarm staat en dat het Israëlische veiligheidskabinet opnieuw bijeen zal komen om de toenemende Iraanse dreiging en de situatie in Syrië te bespreken.

Iran heeft ondertussen de situatie in het Midden-Oosten opnieuw bekeken en onlangs de Hoge Raad van Commandanten van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) bijeengeroepen. Zij kwamen tot de conclusie dat Iran de tweede fase van de Islamitische Revolutie was ingegaan, die 'de wereldwijde mobilisatie van de islam' zou omvatten.

Het hoofd van de IRGC gaf toen aan dat hij het had over de vermindering van de Amerikaanse macht en de waargenomen zwakte van de Israëlische militairen. Hij maakte ook duidelijk dat Israël voor het Iraanse regime de belangrijkste bedreiging voor zijn belangen was en zei dat het doel om het 'zionistische regime' uit te schakelen 'haalbaar' was geworden. IRGC-commandant Hossein Salami beweerde dat de IRGC het 'vermogen had om Israël te vernietigen' en dat het land 'zo snel mogelijk van de wereld (kaart) moet worden geveegd'.

Lees hier meer op de site van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.