Byzantijnse kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Archeologen ontdekken in Israël Byzantijnse kerk uit zesde eeuw

Israëlische archeologen hebben tussen Jeruzalem en Tel Aviv een bijzondere ontdekking gedaan. Het gaat om een Byzantijnse kerk, laat Joods.nl weten.

De kerk was versierd met spectaculaire mozaïeken ingewikkeld ontworpen met bladeren, fruit, vogels en geometrische elementen. De muren van de kerk waren versierd met kleurrijke fresco’s en verheven pilaren bekroond met indrukwekkende kapitelen, waarvan sommige misschien zijn geïmporteerd. Een fascinerende inscriptie op de binnenplaats wijdde de kerk aan een “glorieuze martelaar.”

Directeur Benjamin Storchan leidde de opgraving namens Israel Antiquities Authority. Hij zegt: "Slechts een paar kerken in Israël zijn ontdekt met volledig intacte crypten. De crypte diende als een ondergrondse grafkamer die blijkbaar de overblijfselen van de martelaar huisvestte. De crypte was toegankelijk via parallelle trappen,de ene leidde naar de kamer, de andere terug omhoog de gebedsruimte in. Hierdoor konden grote groepen christelijke pelgrims de plaats bezoeken."

Opgravingen onthulden duizenden objecten, en wat de meest complete verzameling Byzantijnse glazen ramen en lampen lijkt te zijn die ooit op een enkele locatie in Israël zijn gevonden. Bovendien werd een uniek doopvont in de vorm van een kruis gevonden in een van de kamers van de kerk, gemaakt van een soort calcietsteen die zich vormt in druipsteengrotten.

Bekijk onderstaande video en klik hier voor meer informatie:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.