theatervoorstelling ‘Amazing Grace’
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2019 door EO

Slavernij, vrijheid en genade in theatervoorstelling ‘Amazing Grace’

Op donderdag 7 november vindt in Egmond aan Zee de try-out plaats van een unieke muzikale theatervoorstelling van de Evangelische Omroep. De voorstelling ‘Amazing Grace’ vertelt het verhaal van John Newton, die tijdens één van zijn reizen oog in oog komt te staan met de dood. Het lied ‘Amazing Grace’, dat hij naar aanleiding van deze gebeurtenis schreef, wordt tot op de dag van vandaag door christenen over de hele wereld gezongen. Onder meer Anne Appelo (Kinderen voor Kinderen, The Lion King), Jonathan Vroege (The Lion King), Ben Ketting en Pearl Jozefzoon (The Voice of Holland, Dreamgirls) verlenen hun medewerking aan de voorstelling.

“Wie je ook bent en wat je afkomst ook is: je mag thuiskomen bij God. Die belangrijke boodschap willen we door de theatervoorstelling heen laten horen”, zegt creative director Bianca Cooper. “De voorstelling verbindt daarom twee verhalen. Naast het verhaal van John Newton, zien we ook het verhaal van de twee zusjes Betty en Abigail. Op de Surinaamse plantage wonen en werken zij samen met Felina. En alle drie geven ze op hun eigen manier invulling aan het verlangen naar vrijheid.”

Universeel
“Het verlangen naar vrijheid is universeel. Wie kent het niet?”, zegt Cooper. “Maar ons leven is een reis met ups en downs. Iedereen draagt – bewust of onbewust – ballast met zich mee. Gelukkig mogen we weten dat God er altijd is: ‘I once was lost, but now I’m found’, schreef Newton. Het gaat er niet meer om wat wij wel of niet hebben gedaan, maar over wie Hij is en wat Hij heeft gedaan. Dat is Amazing Grace!”

Op weg naar vrijheid
De muzikale theatervoorstelling is een initiatief is van Eva; het christelijke vrouwenplatform van de EO. Eva wil vrouwen inspireren om vanuit Bijbels perspectief verschil te maken in het leven van alledag. De muzikale theatervoorstelling sluit aan bij Eva’s jaarthema ‘Op weg naar vrijheid’.

Reserveren
Eva’s muzikale theatervoorstelling ‘Amazing Grace’ vindt op 7 november plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. De deuren openen om 19.00 uur; de voorstelling begint om 20.00 uur. De muzikale theatervoorstelling is geschikt voor het hele gezin (vanaf 12 jaar). Reserveren kan via: eva.eo.nl/evenementen. De toegangsprijs bedraagt € 24,50 per persoon (excl. € 2,50 reserveringskosten). Eva-abonnees krijgen € 5,- korting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.