abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 oktober 2019 door LifeSiteNews | Dirk van Genderen

Abortusoverlevenden vergeven hun moeders

Op de jaarlijkse ‘Values Voter Summit’ (VVS) gingen drie abortusoverlevenden in Washington in gesprek met Tony Perking van het ‘Family Research Council’ (FRC).

Melissa Ohden, die het ‘Abortion Survivors Network’ oprichtte, werd in 1977 geboren, na zeven maanden zwangerschap. Een poging om haar te aborteren met een giftige zoutoplossing, mislukte, omdat de zwangerschap al verder was dan was geschat. Na vijf dagen werd ze alsnog levend geboren, waarna ze bij het medisch afval werd gedumpt. Een verpleegster die haar hoorde huilen, greep in, en zorgde ervoor dat ze direct naar de intensive care van het ziekenhuis werd gebracht. Er werd verwacht dat ze veel nadelige gevolgen zou overhouden aan de poging haar te aborteren, maar dat valt erg mee. Een wonder!

Ze werd geadopteerd, hoorde op haar 14e wat er was gebeurd en vond haar biologische moeder. Die was 19 toen ze zwanger werd van Melissa en werd door haar moeder, een verpleegster, gedwongen tot de abortus.

Josiah Presley werd geboren in Zuid-Korea bij een moeder die haar wilde laten aborteren na twee weken zwangerschap. De abortus door curettage bleek mislukt, Josiah overleefde de aanslag op zijn jonge leventje. Bij de geboorte bleek hij een arm te missen, die was bij de abortus was zijn lichaampje gerukt. Josiah werd geadopteerd door een Baptisten voorganger in Oklahoma.

Claire Culwell’s moeder werd gedwongen tot een abortus op haar dertiende. Claire overleefde de abortus, terwijl haar tweelingbroertje of –zusje wel werd gedood door de abortus. Claire heeft wel te kampen met de gevolgen van de abortus, waaronder een ontwrichte heup en misvormde voeten. Gelukkig werd ook zij door een liefhebbend echtpaar geadopteerd.

"Ik heb ervoor gekozen mijn verhaal te delen, omdat ik ervan overtuigd ben dat God dit wil gebruiken als een pleidooi voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven. Ook hoop ik dat mijn getuigenis meer begrip zal brengen voor en meer bewogenheid met de pijn van vrouwen die hun kindje hebben laten aborteren."

Zowel Claire, Josiah als Melissa vertellen over hun emotionele pijn toen ze ontdekten dat hun biologische moeder hen had willen aborteren. Er was boosheid en wrok. Maar alle drie getuigen ook van hun vertrouwen op God, waardoor ze hun moeders kunnen vergeven wat hun is aangedaan.

"De reden dat ik hierover spreek, is dat ik glorie wil geven aan mijn Schepper", aldus Josiah. "En ik wil volgelingen, discipelen van Jezus Christus aanmoedigen datzelfde te doen."


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.