Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Steun voor Trump onder conservatieve christenen groeit, ook na impeachmentprocedure

De impeachmentprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump heeft de steun voor zijn presidentschap bij evangelicals niet verminderd, maar vergroot. Dat blijkt uit een poll van het Public Religion Research Institute, dat zijn jaarlijkse American Value Survey uitbracht. Slechts 39 procent van alle respondenten geven aan Trump te steunen, tegen 77 procent van de evangelicals.

In een onderzoek naar de steun voor Trump, onderzocht het instituut ook zeer conservatieve christenen, zogenoemde evangelicals. Bestuurslid Melissa Deckman van het onderzoeksinstituut vindt dat Trumps positie onder deze groep "niet alleen rotsvast is, maar groeit als je naar verschillende datasets kijkt van de afgelopen jaren. Ik denk dat evangelicals Trump blijven steunen omdat ze hem als hun held zien. Hij levert een bijdrage aan veel zaken waar andere Republikeinse presidenten dat niet deden."

Overigens kon 54 procent van de onderzochte witteprotestantse respondenten de goedkeuring voor Trump wegdragen, tegenover 14 procent van de zwarte protestanten. Van de overige christelijke groepen is 48 procent van de witte katholieken het eens met Trumps koers en 28 procent van de Latijns-Amerikaanse katholieken.

Reacties

Ik denk dat niet alleen Christenen de bizarre machinaties van veel Trump vijandige ambtenaren, bestuurders, volksvertegenwoordigers en rechters ("deep state") afkeuren. Ook 'gewone, ongelovige' burgers van de USA zien dat de impeachment procedure op oneigenlijke gronden en met onacceptabele methodes wordt gedaan. De Democratische Partij maakt zichzelf met deze heksenjacht belachelijk. Gelukkig zijn er binnen die partij een paar redelijke mensen (o.a. Tulsi Gabbart) die niet met de SJW-hysterici en anti-Russische oorlogshitsers meedoen.
B
Hehe, op oneigenlijke gronden gedaan? Je moet de billen van Trump nog meer likken. Zoals veel pro trump mensen, je mag geen kritiek op die man uiten of "deep state" komt weer op de proppen..

Zou Rutte hetzelfde doen, dan wordt hij netjes verwijderd als onze grote leider.

Gewoon wat minder alternatieve pro trump nieuws sites volgen Kees. Daar kikker je van op.

Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.