Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Wachtgeldregeling SGP-partijvoorzitter: SGP erkent fouten

Het partijbestuur van de SGP geeft toe dat het bestuur vorig jaar rondom de wachtgeldregeling van voorzitter Peter Zevenbergen onterecht voortdurend sprak over "een pensioenregeling". Het betreft wel degelijk een wachtgeldregeling, erkent het bestuur nu, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Vorig jaar ontstond er ophef omdat bekend werd dat Zevenbergen al vanaf 2006 wachtgeld ontvangt. De 62-jarige SGP'er maakte toen duidelijk dat het niet mogelijk was om van het wachtgeld af te zien en stelde dat het in 2006 'volslagen normaal' was om wachtgeld te ontvangen. Destijds legde hij zijn ambt als SGP-wethouder in Alblasserdam neer.

Verder meldt het RD dat de SGP tegenover de partijleden in 2018 ten onrechte suggereerde dat de wachtgeldregeling van Zevenbergen, waarvoor deze na zijn wethouderschap in Alblasserdam in aanmerking kwam, in 2010 een ander karakter had gekregen. Ook meldt het SGP-bestuur dat er in 2018 afspraken over het door Zevenbergen aan goede doelen schenken van de wachtgelden zijn gemaakt. De partij nuanceert dit door toe te voegen dat 'de gedane toezeggingen tot stand zijn gekomen door overleg met het bestuur van de plaatselijke kiesvereniging Alblasserdam'.

De kiesvereniging Alblasserdam verwelkomt de rectificatie. 'De rectificatie over de pensioenregeling of de wachtgeldregeling doet recht aan de opmerkingen die Alblasserdam erover had', voegt SGP-hoofdbestuurslid Leo Barth toe. De kiesvereniging Alblasserdam is er overigens nog steeds van overtuigd dat Zevenbergen geen partijvoorzitter kan zijn. Namens de kiesvereniging stelt Joost Griep dat "een voorzitter onomstreden behoort te zijn".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.