Pieter-Jaap Aalbersberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2019 door PKN

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding roept christenen op gideonsbende te vormen in Nederland

Pieter-Jaap Aalbersberg is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Binnen de Rijksoverheid is hij verantwoordelijk voor terrorismebestrijding, cyber security, nationale veiligheid, crisisbeheersing en statelijke dreigingen. Donderdag 31 oktober geeft hij zijn visie op de Nederlandse samenleving, schrijft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Hij zal spreken over zijn rol als NCTV, maar ook als christen: “Terreur en dreiging wennen nooit. Toch zijn geloof, hoop, liefde, en ook vrede, geen loze woorden. (..) Conflicten zijn er altijd, maar je kunt veel doen om vrede te creëren.”

Het is soms minder gebruikelijk dat mensen op hoge overheidsposten over hun geloof praten, maar Aalbersberg doet dat wel. “Ik ben natuurlijk aangetrokken vanwege mijn capaciteiten, niet op mijn identiteit. Maar mijn geloof bepaalt mijn identiteit, dus daar spreek ik graag over wanneer ik daar op wordt bevraagd. Ik kan me ook voorstellen dat dat voor andere gelovigen een bemoediging kan zijn”.

Benieuwd naar wat Aalbersberg nog meer te zeggen heeft? Klik hier om de bijeenkomst bij te wonen.

Foto: NCTV

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.