Joods massagraf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers stond voor een Joods massagraf: "Dit was ook niet het einde van het Joodse volk, maar het begin van Israël"

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers stond aan de rand van Babi Yar, een dal in Kiev. "Vanaf de rand waarop ik nu sta zijn in twee dagen tijd 33.771 Joodse Oekraïners doodgeschoten door Duitse soldaten", schrijft hij op zijn Facebookpagina. Zijn verslag verscheen ook in het Reformatorisch Dagblad.

Segers is daar op uitnodiging van Christenen voor Israël, die zorg draagt voor Joodse Oekraïners. Tijdens de reis hoort de politicus de gruwelijke verhalen van de Joodse kroniekschrijver Boris Zabarko. "Aan de rand van een dal vol dorre doodsbeenderen vertelt Boris dat onlangs een groep Duitsers uit Tübbingen was gekomen en dat een kleindochter van een van de SS’ers om vergeving had gevraagd. Zonder dat ik het zo had gepland liep ik opeens mee in een indrukwekkend spoor van schuld, berouw en verzoening.

Iets later staan we bij een ander massagraf. Met hier 62.000 doden aan onze voeten. We lezen Ezechiël 37 en klampen ons vast aan de belofte van God zelf over geest en leven in een dal dat nu nog vol dood en verderf is. Dit is niet einde, maar er komt een nieuw begin. Dit was ook niet het einde van het Joodse volk, maar het begin van Israël."

Foto: Christenen voor Israël

Lees hier de volledige column van Gert-Jan Segers

Reacties

A
Een indrukwekkend verhaal, dat zeker. Maar dat profetie van Ezechiël 37 nog uit staat, daar kan ik mij niet in vinden. Jezus zei: Dit zijn de dagen van vergelding (verwoesting Jeruzalem en tempel) dat alles wat geschreven is tot vervulling komt, en dat heeft allemaal 70 NC plaats gevonden...m.a.w. alle profetieën zijn tot vervulling gekomen en er is niets meer dat tot vervulling moet komen...Voorheen sprak God door de wet en de profeten, maar vanaf de laatste dagen (van het oude verbond) alleen nog maar door Jezus als erfgenaam van alle dingen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.