autisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

28 oktober 2019 door Patrick Goede

Kerk opent koffiezaak voor jongvolwassenen met autisme: "Mijn zoon is helemaal opgebloeid"

De Graceway Church in Florida heeft een koffiezaak geopend om jongvolwassenen die kampen met autisme voor te bereiden op de arbeidsmarkt, dat meldt de Christian Post. Roberta Kellan heeft het initiatief gestart voor het Graceway Grounds & Café, ze kwam op het idee omdat haar zoon ook een vorm van autisme heeft.

"Ik heb gekozen voor een koffiezaak omdat mijn zoon ook al eens gewerkt heeft in zo'n zaak in Michigan. Het was één zijn favoriete plekken om te werken. Het is een prachtige manier om eenvoudig opgeleid te worden en tegelijkertijd te communiceren met de gasten", zegt Kellan.

"Mijn zoon is helemaal opgebloeid door het werk. Hij vond het daarvoor lastig om de transitie van het schoolsysteem naar een betaalde baan te maken", vertelt ondernemer Roberta.

Het café bestaat voorlopig uit zes medewerkers en er zijn plannen voor een karaokéavond, een game-avond en eventueel een dansavond. Het café is deel afhankelijk van giften. Veel mensen hebben al positief gereageerd op de komst van het café en geven gul. "Het is in Gods hand, Hij heeft het op mijn hart gelegd. Ik hoop dat de community on support", zegt Roberta Kellan tot besluit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.