China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Chinese megakerk zonder toestemming verwoest; pastors vastgezet

In de Chinese provincie Anhui heeft de overheid een kerk vernietigd die plaats bood aan 3000 mensen. Ook worden de dominees van de kerk vastgehouden. China Aid, een organisatie die zich richt op geloofsvervolging, meldde het nieuws en vermeldde dat de overheid geen legale toestemming had dit te doen.

De pastors Geng Yimin en Sun Yongyao werden opgepakt, zij worden verdacht van het verzamelen van een menigte om de sociale rust te verstoren. De kerk stond in de plaats Funan. De directeur van China Aid, Bob Fu, noemt het incident "nog een duidelijk voorbeeld van de escalatie van christenvervolging vandaag de dag door het communistische regime in China".

"Het totale gebrek aan eerbied voor religieuze vrijheid zoals die bij de communistische partij ten toon wordt gespreid, vertelt de hele wereld dat president Xi vastbesloten is om zijn oorlog tegen het vredige christendom voort te zetten. Die campagne zal zeker mislukken", zei Fu.

Verschillende media melden escalatie van geloofsvervolging in China. Zo werd in de zomer de True Jesus Church vernietigd en werden de Tien Geboden van bijna elke Drie-Zelf kerk verwijderd en vervangen door uitspraken van president Xi Jinping.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.