Sin City
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 oktober 2019 door Patrick Goede

"Stad van de zonde" maakt een prachtig gebaar: parkeerboetes worden gedoneerd aan voedselbank

Las Vegas, ook wel 'Sin City' genoemd, gaat iets terug doen voor de minderbedeelden in de stad. Zo kunnen inwoners die een parkeerboete hebben gekregen dat geld besteden aan houdbare levensmiddelen en deze doneren aan de voedselbank. De actie is opgezet om de kwetsbare en arme mensen van de stad te helpen richting de feestdagen, dat meldt Good.

Alle donaties verlopen via stichting Helping Hands of Vegas Valley. Zij zetten zich al sinds jaar en dag in voor ouderen met een laag inkomen. Ze verzorgen maaltijden, helpen ouderen met kleine klussen in huis en andere problemen waar ze tegen aan lopen.

Las Vegas was één van de steden die het hardst geraakt werd door de crisis in 2008. 1 op de 6 inwoners heeft aangegeven soms niet aan voldoende voedsel te kunnen komen. In de Verenigde Staten heeft gemiddeld 1 op de 9 mensen hier moeite mee

Overigens tellen alleen de parkeerboetes met een maximum tot 100 dollar. Onder andere boetes voor het geparkeerd staan op een gehandicaptenparkeerplaats en voor een brandweerstandplaats komen niet in aanmerking voor een donatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.