Halloween
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Blogger vindt angst onder christenen voor Halloween overdreven: "Geef anderen de vrijheid om er van te genieten"

"Er is een veel te grote angst voor de dood enerzijds en anderzijds zijn mensen vaak slecht geïnformeerd." De christelijke blogger Wouter van der Toorn heeft geen moeite met Halloween, schrijft hij op zijn nieuwe blog. Hij legt uit waarom hij waarschuwingen van christelijke vrienden overdreven vindt.

"Een beetje griezelen is niet erg, hoor", maakt Van der Toorn duidelijk. "Het spannende is fundament van ieder verhaal. Zonder spanning geen opluchting." Hij onderstreept dat over smaak niet te twisten valt. "Niet iedereen houdt ervan. Ik hou ook niet van Opwekkingsliedjes en Hillsong, en echt genieten kan ik ook niet van de zoetigheid van Sound of Music en een film als God’s not dead is echt niet aan mij besteed.

Met de dood mag je niet spotten en het boezemt ontzag in. Terecht. En toch is het juist bijzonder christelijk om de dood met een open vizier tegemoet te treden. De dood heeft immers geen macht meer, zo is de overtuiging. Jezus overwon de dood. En dat was de nagel aan de kist van de dood zelf. In dat licht mag je de dood best uitlachen. En dat mag best met een griezelfeest.

Prima als je niets wilt doen met Halloween. Prima als je je kinderen een ander feest wilt laten vieren. Prima als je niet houdt van horror en griezelen. Maar geef anderen de vrijheid om er van te kunnen genieten", aldus de blogger.


Halloween
- Waarom ik nu geen Halloween meer zal vieren
- Bert Noteboom waarschuwt tegen Halloween: "De hel wordt nagebootst op tal van manieren"
- Halloween: een gezellig feestje voor christenen?!
- Joyce de Jongh sloot als heks een bloedverbond met een godin: "Ik riep Jezus aan"
- Hoe het duistere Halloween de christelijke wereld is binnengekomen
Meer over Halloween »

Lees hier het volledige commentaar van Wouter van der Toorn

Reacties

Dit is nu precies wat satan wil, een beetje griezelen is niet zo erg wordt er gezegd! Maar hoort dit bij God? Als je Jezus de zoon van God gekozen hebt hebt als jou Heer en Meester, de Heer van vrede die jou vrede wil geven! Klopt het toch niet dat je ervoor kiest om je kinderen bloot te stellen aan angst!!
C
Doet me denken aan de verzoekingen in de woestijn. Gelukkig doorzag de Heere Jezus de plannen van de Satan, maar in mijn menselijke oren klonk het allemaal best aannemelijk. In dit stuk ook: 'de dood is overwonnen, beetje griezelen is dus niet erg' en 'geef andere de vrijheid om te genieten.' Klinkt aannemelijk, maar echte vrijheid is alleen in Christus te vinden!

Blijf aub opletten en laat je alleen in met de Goede Geest van God!
Van der Toorn pleit ervoor om anderen niet de vrijheid te ontnemen om van horror en griezelen te genieten. Dat moet ieder uiteraard zelf weten. Maar hoe ziek moet je zijn om ervan te genieten?Inderdaad is de dood voor een christen niet angstaanjagend meer. Maar wat te denken van kinderen van met name niet-christelijke ouders? Beseft men niet dat kinderen er bijv. nachtmerries, depressies, angsten, slapeloosheid, zelfs zelfmoordneigingen van zullen (kunnen) krijgen? Het is in elk geval niet goed voor hun geestelijke gezondheid.

Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen