Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. E. J. Terpstra gaat Urk verlaten vanwege beroep uit Bunschoten

Ds. E. J. Terpstra bereidt zich voor op een vertrek uit Urk. De predikant heeft een beroep van de hervormde gemeente in Bunschoten aanvaard, waar hij aan de slag gaat als opvolger van de vorig jaar naar Ermelo vertrokken ds. J. Bogerd. Terpstra is sinds 2010 werkzaam op Urk.

Ook ds. G. A. Termaat maakt zich op voor een verhuizing. De hervormde predikant uit Werkhoven volgt in Leerdam (wijk Centrum-Oost) de naar Renswoude vertrokken ds. A. Schroten op. In Katwijk aan Zee verwelkomt de hervormde wijkgemeente Andreas binnenkort ds. J. S. Heutink uit Ede. De kerkenraad zocht een nieuwe predikant vanwege het emeritaat van ds. K. F. W. Borsje.

Ds. M. Klaassen denkt na over een mogelijk vertrek uit het Zeeuwse Arnmuiden. Hij kan in IJsselmuiden-Grafhorst (wijk 1) aan de slag als vervanger van de naar Woudenberg vertrokken ds. H. J. T. Lubbers. In Apeldoorn (Eben Haezer) hoopt de hervormde gemeente (wijk 1) op de komst van ds. J. M. Molenaar. De predikant uit Ede heeft onlangs een beroep ontvangen. 

De hervormde gemeente in Rijssen ziet ds. L. P. Blom graag komen. De predikant uit Barneveld kan de naar Bergambacht vertrokken ds. J. van der Meijden opvolgen. De Grote Kerk in Vlaardingen hoopt op de komst van ds. T. C. Verhoef (Nijkerk). In Bergambacht kan ds. P. Wijnberger (Bleiswijk) aan de slag als opvolger van de naar Gorinchem vertrokken ds. R. R. Eisinga.

Ds. E. de Mots uit Rijssen heeft bedankt voor een beroep uit Veenendaal (wijk 7) ontvangen, waar men afscheid nam van de naar Eemnes verhuisde ds. C. van de Scheur.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.