Trouwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 november 2019 door EO BEAM

Niels en Elsbeth trouwden binnen een jaar vanwege Niels' ernstige ziekte: "'Als er nog dingen zijn die je wilt doen, moet je het nu doen’, zei de arts"

Verliefd worden, daten, een relatie en trouwen. Dit klinkt voor niemand vreemd in de oren. Voor Niels (23) en Elsbeth (21) lag het net wat anders. Zij deden alles in één jaar, inclusief trouwen. Waarom? Niels was levensbedreigend ziek. Ze vertelden hun verhaal aan EO BEAM.

Niels: “Anderhalf jaar geleden kwam ik Elsbeth tegen op een datingsite. We spraken af, het klikte gelijk goed en een maand later hadden we een relatie. Dit was in mei 2018. Een halfjaar later, in december, kreeg ik te horen dat ik leukemie had. Het was de tweede keer, drie jaar geleden heb ik de ziekte ook al gehad.”

Elsbeth: “Het was heel bizar te horen dat het terug was. Niels had dit al een keer meegemaakt, maar toen kende ik hem nog niet. Alles was dus nieuw voor mij. Dat was heel heftig, want ik wist dat er bij dit soort ziektes een grote kans is dat iemand het niet overleeft. Als dat dan ineens over je partner gaat is dat erg eng.”

Foute boel
Elsbeth: “In maart kreeg Niels een stamceltransplantatie die goed verliep, dus we hoopten dat we ons leven weer op konden pakken en aan de toekomst konden denken. Maar nog geen 3 maanden later was het weer helemaal foute boel.”

Niels: “Eind juni kwam de leukemie opnieuw terug. Er was nog één behandeling mogelijk, maar het was onzeker of we tot die ingreep konden komen. Daarbij was het ook nog spannend of ik het wel zou overleven. ‘Als er nog dingen zijn die je wilt doen, moet je het nu doen’, zei de arts."

Lees het volledige verhaal van Niels en Elsbeth op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.