Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 oktober 2019 door Groot Nieuws Radio

Arie de Rover: "Haal je identiteit niet uit familierelaties, maar uit God"

In Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio ging het donderdag over de afgodjes van familierelaties. Hoe staat dit je vrijheid in de weg? Wat zegt de Bijbel hierover? Spreker en coach Arie de Rover bespreekt dit uitgebreid met Jorieke.

Allereerst stipt Arie de Rover Romeinen 1 aan om te illustreren waar we onze afgoden voor gebruiken. “Paulus schrijft hier: ‘Terwijl ze beweren wijs te zijn, zijn ze dwaas en hebben ze de majesteit van de onvergankelijke God ingewisseld voor beelden van vergankelijke mensen, vogels, lopende en kruipende dieren. Daarom heeft God hen in hun lage begeerten uitgeleverd aan zedeloosheid, waarmee ze hun lichaam onteren. Ze hebben de waarheid over God ingewisseld voor de leugen; ze vereren en aanbidden het geschapene in plaats van de schepper, die moet worden geprezen tot in eeuwigheid. (Romeinen 1: 22-25)’.”

De Rover legt uit: “Ik vind dit zo’n krachtige beschrijving van wat afgoden zijn: ze nemen de functie van God over. God zou de enige moeten zijn die ons betekenis en zekerheid geeft. Dat is onze geestelijke behoefte, en die hebben we elke dag nodig om een zinvol, waardevol en gelukkig leven te hebben.” Dankzij de zondeval is dit anders geworden. “We hebben toen tegen God gezegd: we doen het liever zonder u.” Op dat moment zie je al dat Adam Eva boven God verkiest, legt De Rover uit. “God had Adam alles gegeven, behalve de vruchten van die ene boom. Maar Eva verleidt Adam om er tóch van te nemen. Eva werd belangrijker voor Adam en hij identificeerde zich sterker met Eva dan met God.” En dat is niet de bedoeling van God.”

Beluister het hele fragment op de website van Groot Nieuws Radio.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.